Micić opet odličan 1Foto: Freeimages/Gabriella Fabbri

Efes je protiv Baskonije nastavio pobednički niz u Evroligi, vezavši petu pobedu (96:85). Vasilije Micić je opet bio među najboljim pojedincima u ekipi Eergina Atamana završivši duel sa 16 poena, šest asistencija, ali i četiri izgubljene lopte.

 Veliku pomoć imao je od Bruka Motuma (16p), dok su dvocifreni bili i Rodrigo Buboa (14p, 6as), Doguš Balbaj (11p), Adrijan Moerman (10p) i Brajant Danston (10p).

Na poraženoj strani najbolji je bio met Džening (20p), a dobru partiju pružili su još Johanes Vojtman (15p) i Darun Hilijard (15p). Efes je praktično vodio sve vreme; Baskonija je uspevala na mahove da se približi na posed zaostatka, ali nije imala snage i znanja da eventualno preokrene rezultat u svoju korist.

Efes je meč završio sa 23 timske asistencije što najbolje ilustruje način igre i stepen kolektivnog pristupa. Turski predstvnik je sada na skoru 8-2 i u nizu od osam uzastopnih pobeda.

Panatinaikos je nastavio sa posrtanjem na gostujućem terenu. PAO je ostao na jednoj pobedi izvan Atine (protiv Budućnosti), nakon što nije uspeo da kapitalizuje odsustvo Alekseja Šveda zbog preloma prsta leve šake (76:68). Himki je slavio treći put zaredom predvođen Entonijem Gilom (21p) i Džordanom Mikijem (14p).

Značajan doprinos dao je i Čarls Dženkins, bivši košarkaš Crvene zvezde postigao je neke bitne poene i to nakon individualnih kreacija, a o dobroj partiji svedoči i sedam njegovih skokova uz 12 poena. U redovima Panatinaikosa dobri su bili Kit Lengford (17p), Džejms Gist (19p) i met Lodžeski (13p).

Olimpijakos je lako preslišao Budućnost (92:70), odlični su bili Ledej (28p) i Spanulis (17p), dok je Milutinov ubacio 10. Na poraženoj strani Erl Klark sa 15 poena, dok je Gordić ubacio 14. fenerbahče je rutinski slavio u Barseloni(65:84). Nikola Kalinić je ubacio devet poena, dok je Marko Gudurić bio odličan sa 13 poena i četiri asistencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari