Micov ušao "u pucanj" 1Foto: Euroleague

Košarkaši Valensije i Armanija odigrali su fantastičnu utakmicu bez prisustva publike koja je rešena tek posle produžetka, Vladimir Micov je sa zvukom sirene pogodio trojku i doneo pobedu gostima.

Posle 40 minuta velike borbe rezultat je glasio 65:65. Onda je na red došao produžetak u kome je Valensija uglavnom vodila glavnu reč. Oni su na manje od 2 minuta pre kraja imali 5 poena razlike i bili favoriti u penal završnici.

Micov je proglašen za igrača utakmice, ubacio je 13 poena uz 7 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

„Igrali smo odlično u prvom poluvremenu, a u drugom smo dozvolili Valensiji da se vrati. Igrali su veoma agresivno, ali zadržali smo priključak do kraja. U poslednjem napadu uspeli smo da nađemo otvoreni šut i srećom – ušao je. U poslednje vreme nismo igrali baš dobro, izgubili smo mnogo utakmica. Borili smo se, a ova pobeda će nam dati veliki podsticaj da ostanemo u trci za plej-of“, rekao je Micov.

Najefikasniji u italijanskom timu bio je Serhio Rodriges sa 16, dok su Rol i Skola postigli po 11 poena. Na drugoj strani, Abalde je imao 21 poen, Dubljević 19, a Ndur 12 postignutih poena.

Micov je na ovaj način posredno pomogao i Partizanu. Ukoliko se Valensija, prošlogodišnji šampion Evrokupa, ne plasira u plej-of Evrolige, u elitno takmičenje će ići oba učesnika finala Evrokupa, što crno-belima povećava šanse.

Zenit je, takođe posle produžetka, savladao Žalgiris. Tim iz Sankt Peterburga je u uzbudljivom duelu uspeo da stigne do tek druge pobede u poslednjih devet utakmica u elitnom takmičenju i prekine sjajnu seriju litvanske ekipe od 14 pobeda u poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima (u Evroligi šest od sedam).

Najefikasniji kod Zenita bio je Endrju Albisi sa 19 poena, koji je i rešio meč sa dva pogođena slobodna bacanja, a dvocifreni su bili još Kolton Ajverson sa 14 i Gustavo Ajon sa 10 poena. Kod Žalgirisa najbolji je bio DŽok Lendejl sa 27 poena, a pratili su ga Kej Si Rivers sa 14 i Žek Lidej sa 11 poena.

Real je teže nego što se očekivalo pobedio Asvel, ali je bilo i očigledno da trener Pablo Laso kalkuliše sa minutažom svojih najopterećenijih igrača. Gosti su nešto bolje ušli u utakmicu i posle ranog vođstva Reala napravili seriju i prednost je za tren oka postala dvocifrena.

Real se brzo probudio ponovo preuzeo vođstvo negde oko 15. minuta utakmice i Asvel više nije imao snage da zapreti. U drugom poluvremenu bez većih problema slomljen je otpor gostiju.

Najbolji u trijumfu Reala bio je DŽejsi Kerol sa 19 poena, Fabijen Kozer je dodao 15, a Usman Garuba 10 poena i šest skokova. Kod gostiju, Livio Žan-Šarl je dao 13 poena, jedan više od Daviona Berija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari