Mihajlović: Najveće priznanje koje sam mogao da dobijem 1Siniša Mihajlović Foto: FoNet/FSS

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović rekao je večeras u Beogradu da mu je nagrada Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za najboljeg trenera najveće priznanje koje je mogao da dobije u karijeri.

Siniša Mihajlović je na svečanosti FSS u Narodnom pozorištu dobio Zlatnu loptu za najboljeg trenera.

Nagradu mu je uručio predsednik FSS-a Slaviša Kokeza, a izlazak Mihajlovića na binu, koji je prvi put u Srbiji otkako se razboleo, ispraćen je velikim aplauzom.

„Obećao sam da neću da plačem. Hvala vam od srca“, rekao je trener Bolonje, najbolji trener Srbije za 2019. godinu.

„Velika zahvalnost svima za ovu nagradu, jer biti najbolji trener Srbije i biti izabran od mojih ljudi za mene nema veću važnost, to je za mene najveće priznanje koje sam mogao da dobijem u karijeri“, rekao je Mihajlović i čestitao FSS-u 100 godina postojanja.

Mihajlović je zahvalio svima koji su mu, kako je naveo, pokazali ljubav u momentima kada je bio u bolnici.

„Od sportskih radnika, mojih bivših saigrača, prijatelja, javnih ličnosti, političara… Dali ste mi veliku snagu, bez vas bilo bi mnogo teže da prebrodim ono što sam prebrodio. To je za mene velika stvar koju neću moći da zaboravim“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo i da će „sa svim svojim dobrim i lošim stranama“ nastaviti da predstavlja Srbiju na najbolji mogući način.

„Ja već manje-više živim 30 godina u Italiji, ali uvek sam bio i ostaću Srbin. Nadam se da vas nikad nisam razočarao i da sam uvek, sa svim mojim i dobrim i lošim stvarima, predstavljao Srbiju na najbolji mogući način i to ću i dalje da nastavim“, rekao je on.

Mihajlović je iskoristio priliku i da Dejanu Stankoviću čestita imenovanje za trenera Crvene zvezde.

„To je velika stvar. Uvek ću tu biti za tebe, znaš koliko te volim“, rekao je Mihajlović i poručio da ubedjen da će reprezentacija Srbije uspeti da se plasira na Evropsko prvenstvo.

„Hvala vam mnogo na ovom priznanju. Posle selektora Srbije čast mi je da primim i to priznanje, to su sigurne dve najlepše stvari, osim osvajanja Kupa šampiona sa Zvezdom, koje su mi se desile u mojoj sportskoj karijeri“, zaključio je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari