Mijailović nastavlja ruku pod ruku sa Terzićem: Završeni predsednički izbori u Crvenoj zvezdi 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Prvi čovek fudbalaske sekcije crveno-belih dobio novi mandat na najvišoj funkciji u upravi.

Kako je Svetozar Mijailović bio predsednički kandidat bez opozicije jedina nepoznanica je bila broj glasova koji će dobiti na večeras završenim predsedničkim izborima.

Objavljeni podaci kažu da mu je prilikom uživo i onlajn glasanja podršku dao 741 zvezdaš sa pravom glasa, da je 95 njih bilo protiv da ostane u svojoj fotelji, te da su osam listića bili nevažeći.

A, kako birački spisak broji 844 imena njegovo ponovno ustoličenje je legitimno, pa već može da počne sa pripremom obavezne Skupštine kluba, odnosno drugih važnih rukovodilačkih poteza.

Mada je javna tajna da u Ljutice Bogdana 1 glavnu reč vodi generalni direktor Zvezdan Terzić, a da se novi (stari) predsednik bivšeg prvaka Evrope i sveta manje od njega pita od 2014. godine.

Svetozar Mijailović je rođen 1947. godine, ima visoko obrazovanje i dugu funkcionersku karijeru u svetu sporta, pa je između ostalog bio predsednik Skupšrtine FKCZ u vreme kada je harala planetom.

Na sadašnjoj funkciji na „Rajku Mitiću“ doživeo je mnoge uspehe, a najveći su osvajanje šest titula i dva Kupa Srbije, dva plasmana u Ligu šampiona i četiri učešća u grupnoj fazi Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari