Mijatović: Real je ostavio utisak drugoligaškog tima 1Foto: STARSPORT

Real je nadigran na Parku prinčeva i može biti srećan što revanš osmine finala Lige šampiona, 9. marta dočekuje sa minimalnim zaostatkom (1:0). PSŽ je bio dominantan u svim segmentima igre, Leo Mesi je pritom promašio penal, tačnije Kurtoa ga je pročitao, međutim, odnos snaga je bio takav da i neiskorišćen zicer nije previše uticao na intezitet i terensku dominaciju „svetaca“.

Iznenađujuće ili ne, tek, Real je u manevru potpuno podbacio, opredelio se za defanzivniju taktiku, uzdajući se u duge i precizne pasove Korsa i Modrića. U takvoj postavci, gotovo da tokom 90 minuta nije pripretio Parižanima.

„U toku utakmice sam imao neki dobar osećaj da će Real proigrati i uspeti da odigra veliku utakmicu u stilu. Ali posle onoga što sam video, sav moj optimizam je srušen. Real me je razočarao na sve moguće načine. Video sam spor Real bez karaktera. Veoma sam zabrinut. Ako za 90 minuta sa takvim igračima niste sposobni da šutnete na gol… Zamislite kako se mi madridisti osećamo posle ovoga“, vrlo je kritičan bio Predrag Mijatović, nekadašnji as Real Madrida.

Bivši reprezentativac Jugoslavije ne može da se pomiri sa inferiornošću Reala na Parku prinčeva.

„Svaki tim može da ima veče u kojem mu nekoliko minuta ne ide. Ali da tako igrate 90 minuta… Nijednog trenutka nisam imao osećaj da Real može da izvuče bilo šta osim poraza. Znam, sve je moguće, ima i revanš… Ali moram da uzmemo u obzir da Kazemiro i Mendi neće igrati drugu utakmicu, a videćemo i šta će biti sa Benzemom. Cela ekipa mora mnogo bolje da odigra. Pogotovo Vinisijus od kojeg smo očekivali mnogo“, direktan je Mijatović.

Nekada odlični napadač, ipak, smatra da Real može da prođe dalje pod uslovom da radikalno promeni stil igre.

„Pretpostavljam da je Anćeloti zabrinut. Ali makar ne mogu da odigraju gore od ovoga. Sreća pa smo imali velikog Kurtou na golu. Moramo se dobro pripremiti za drugu utakmicu bez obzira na sve hendikepe. Nadam se da će Real u revanšu odigrati dobru utakmicu i ostaviti dobar utisak, pošto je u prvom meču ostavio utisak drugoligaškog tima. A to me jako brine“, isrekn je nekadašnji as jugoslovenskog i evropskog fudbala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari