Milan Mandarić preuzima Vojvodinu 1foto EPA/TOM HEVEZI

Sa uglednim srpskim biznismenom u upravu ulazi i Miroslav Tanjga.

Godinama unazad pisalo se i pričalo o tome da bi Milan Mandarić mogao da postane vodeći čovek Vojvodine.

Prema saznanjima novosadskog Dnevnika srpski biznismen će na Skupštini kluba 26. marta zvanično postati potpredsednik kluba. Time bi trebalo da bude otpočeto novo poglavlje u Vojvodini koja već decenijama tavori u fudbalskoj prosečnosti.

Mandarić bi verovatno dobio šira ovlašćenja, prevashodno u aspektima finansijske konsolidacije i investiranja u igrački kadar.

U pitanju je Srbin rođen u Lici koji je odrastao i školovao se u Novom Sadu. Sa 26 godina preselio se u Beograd, a potom u Ameriku u kojoj je stekao veliko bogatstvo i počeo sa ulaganjima u fudbal.

Bio je jedan od suosnivača profesionalne lige u SAD, a potom je počeo da investira novac u brojne evropske klubove, a mnogima je bio vlasnik ili suvalsnik poput engleskog Portsmuta, Nice, Šarlroe, Šefild Venzdeja, Lestera, ljubljanske Olimpije…

Sa pojedinima je napravio i značajnije rezultatske iskorake (Portsmut, Lester) ali se iz određenih sredina povlačio na neslavan način (ljubljanska Olimpija).

Mnogo puta je bivao pozivan da investira u srpski fudbal i svaki put kada bi pričao na tu temu govorio bi jedino o mogućnosti da postane deo Vojvodine.

– Ako bih se ikada odlučio da radim u Srbiji, došao bih u Vojvodinu. To je klub koji mi je donosio najviše radosti, ali i najviše bola. Toliko sam batina od oca dobijao zato što sam bežao sa nastave da bih stigao na utakmice Vojvodine. I na treninge sam stizao, opet nauštrb školskih obaveza.

Po svemu sudeći, stekli su se određeni uslovi da s etako nešto i ostvari. Zejedno sa njim, član uprave postaće i Miroslav Tanjga koji trenutno obavlja funkciju direktora sportskog sektora u Fudbalskom savezu Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari