Milanović debituje protiv Savića 1 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Novopečeni trener Novog Beograda u „sudaru“ sa selektorom Srbije, na klupi Crvene zvezde.

Sutrašnji meč prvog kola trećeg ovosezonskog turnira regionalne Premijer lige u vaterpolu doneće atraktivan duel dva vrhunska stručnjaka, jer će srpske timove Novi Beograd i Crvenu zvezdu voditi osvajači (po) jedne titule klupskog šampiona Evrope, Igor Milanović i Dejan Savić.

“Zvezda je neugodna ekipa, a poslednji put smo poraženi u duelu sa crveno-belima. Red je da pokažemo celom vaterpolo svetu da smo mi bolji tim. Mislim da će i u subotu protiv splitskog Jadrana biti izuzetno uzbudljiva utakmica, koji se i pojačao u međuvremenu i doveo veoma dobrog golmana. To je ekipa koja ima vrhunske pojedince, mlade i iskusne igrače. Mornar je za nijansu slabija ekipa, ali i to će biti još jedan ispit za nas da vidimo kako se ponašamo kao ekipa”, poručio je Milanović pre današnjeg puta u susednu državu.

Nekada slavni reprezentativac Srbije kratko je sa ekipom, čija je tržišna vrednost u vrhu kontinentalnog vaterpola ove sezone.

„Posle devet treninga u izvanrednim uslovima ovde na bazenu „11. april“ i ekipom koja zaista ima veliki kvalitet, mogu da kažem da sam uživao. Debitujem na klupi Novog Beograda u Zagrebu i zbog toga sam veoma uzbuđen. Naš rad prethodnih dana bazirao se na grupnoj taktici, a dosta vremena smo posvetili odbrani i uigravanju. Mislim da ova ekipa zaista ima kvalitet koji je samo potreban da se na pravi način ispolji u pravim trenucima. Daću sve od sebe da iz utakmice u utakmice igramo sve bolje i beležimo pobede. Ova ekipa nema šta drugo da traži nego da u svakom meču ide da pobedi. Siguran sam da će biti uspona i padova, ali spremni smo”, realan je Milanović uoči sučeljavanja sa crveno-belima (20.40) koji trenira aktuelni selektor Sebije.

Novi Beograd je drugi na tabeli, sa dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Jug, a prvoplasirini tim na kraju takmičenja, koje je organizovan po ligaškom sistemu, biće domaćin Fajnal-fora na kome će se odlučivati o novom regionalnom šampionu. Posle meča sa Zvezdom, ekipa će u istom terminu snage odmeriti sa Jadranom iz Splita, a u poslednjem kolu u nedelju rival će im biti splitski Mornar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari