Milica Mandić: Kraj karijere posle Tokija 1Foto: STARSPORT

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić objavila je da će karijeru završiti posle Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

Olimpijska šampionka iz 2012. godine (London) tvrdi da pomeranje OI u glavnom gradu Japana nije poremetilo njene profesionalne planove.

– Kako je napredovalo širenje cele ove situacije bila sam svesna da je to jedna od opcija. Znam da je doneta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cenu, ali mi je to ipak teško palo. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Igara. Sada se sve pomera, i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje.  Ne mogu da kažem da sam izgubila nešto. OI su samo odložene za godinu dana, a samim tim je pomeren kraj moje karijere. Trudim se da izvlačim najbolje iz ove situacije i da radim na sebi što više u ovim momentima – rekla je Mandićeva.

Ona je navela i da je vrhunac ove godine trebalo da bude Olimpijada pošto je prethodno osvojila zlato na US openu i drugo mesto na Prezident kupu.

– Jedan deo sezone je prošao dobro, trebalo je da odradimo još tri turnira i da se spremimo za Evropsko prvenstvo u Zagrebu u maju i nakon toga za Tokio. Za sada ne znamo šta će biti i kada, nerealno je pričati o turnirima jer ne znamo ni kada će se karantin završiti i kada će početi sve normalno da funkcioniše. Iskreno, svima je izolacija malo čudna. Navikli smo na drugačiji život, pun treninga, aktivnosti i putovanja. Ali isto tako smo naučili da se prilagodimo svakoj situaciji i svakom izazovu. I jednostavno da iskoristimo najbolje što možemo u ovom momentu, a to je da napredujemo u stvarima za koje inače nismo imali toliko vremena i da se posvetimo sebi – dodala je Mandićeva.

Mlađe sportiste savetuje da trenutnu izolaciju ne doživljavaju kao nešto strašno, već kao idealnu priliku za pauzu.

– Sportski život je dosta brz. Konstantno su tu treninzi, takmičenja, novi izazovi i ciljevi. Nemaš puno vremena da obraćaš pažnju na stvari van sporta, da razmišljaš i na neki način procesuiraš sve što ti se dešava, da li je to poraz, pobeda, ili nešto iz privatnog života. Nego uvek nastavljaš da radiš, ideš dalje, i spremaš se za novi izazov koji si zacrtao. Ovo što se dešava me je malo resetovalo. Pomoglo mi je da budem još zahvalnija na stvarima koje imam i koje sam doživela, da raspoznam prioritete u životu i radim na sebi i vidim gde sam napredovala, a gde nazadovala i šta želim da postignem – istakla je Mandićeva.

Velika pomoć sponzora

Mandićeva je navela i da su joj sponzorski ugovori jako pomogli u karijeri.

– Partnerstvo sa kompanijom Visa je jedna od najboljih stvari koja mi se desila u sportskoj karijeri. Pored sjajnih ljudi i sportista koje sam upoznala motivisali su me da budem još bolja u svom sportu i van njega. Neki od njih su Stefanidi Katerina, Daria Bilodid, Dmitrij Balandin, Oksana Masters i drugi. Srećna sam što ću produžiti saradnju sa njima i sledeće godine imati priliku da ponovo predstavljam tim Visa sportista na OI – zaključila je Mandićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari