Milijaš novi trener omladinske ekipe Crvene zvezde 1Foto: Twitter/@crvenazvezdafk

Nekadašnji kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda Nenad Milijaš imenovan je danas za novog trenera omladinske ekipe crveno-belih, koju će predvoditi u Ligi šampiona.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. ‘Marakana’ je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere imao sam privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman“, rekao je Milijaš za klupski sajt.

On je rekao da je zadovoljan što će ostati u klubu „koji voli i u kome je najlepše igrati i raditi“ i da ga čeka veliki izazov.

„Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešče u Ligi šampiona, što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad“, naveo je.

„Ogromna je čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom“, dodao je Milijaš.

On je odigrao 205 utakmica za Zvezdu, postigao je 55 golova i imao je 42 asistencije.

Po završetku karijere priključio se stručnom štabu Zvezde kod trenera Vladana Milojevića. Posle toga radio je kao pomoćnik trenerima Dejanu Stankoviću i Milošu Milojeviću.

„Radeći u prvom timu Zvezde na poziciji pomoćnog trenera je stekao znanje i prekopotrebno iskustvo, a kao šef stručnog štaba naše omladinske selekcije će znatno unaprediti razvoj mladih igrača i verujemo uspešno voditi mladi tim Zvezde u Ligi šampiona“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari