Milojević: Evidentno je da smo u krizi 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda ne gubi često poslednjih sezona, pogotovo ne u domaćim takmičenjima, ali odavno jedan poraz nije uzdrmao klub i njene navijače kao gubitak bodova u prošlonedeljnom večitom derbiju. Toliko da je lamentiranje nad nemoći protiv Partizana „pokrilo“ priču o današnjem odloženom meču Ling Long Tajer Superlige sa Voždovcem na terenu protivnika (19.00).

– Nismo uspeli da ostvarimo plan, sve smo promašili, a ja preuzimam celu krivicu na sebe. Svaki poraz boli, ali mnogo sam toga naučio u nedelju. To je život – trener Vladan Milojević još je pod utiskom 2:0 u Humskoj

S dva vezana učešća u Ligi šampiona i jednim prolećem u Ligi Evrope pre toga, ovaj Aranđelovčanin (za većinu ljudi) ima reputaciju vrhunskog srpskog trenera, pa je tim pre veće iznenađenje da mu je ekipa bila toliko bezopasna u nedelju.

– Ja nisam vrhunski trener. Boli me i dalje činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nema udarac na gol. Dešava se… Trudiću se da to ispravim – objašnjavao je ili se pravdao medijima, složnih u oceni da tim iz LJutice Bogdana već neko vreme ne igra na visokom nivou.

– Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite. Nekada vas rezultat pokrije, ali sad nismo imali ni jedno ni drugo.

– Mi smo od juna u ringu kao u Gospodaru prstenova. Jurili smo taj naš prsten – Ligu šampiona. Kritikovao sam igrače, ali sam kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjavam zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv. Ako klub treba mene da kazni, neka me kazni. Spreman sam na sve konsekvence – kao da ga je pogodila javna kritika igre od strane generalnog direktora Zvezdana Terzića, od kojeg se tom prilikom čulo i da je samo za obeštećenja prilikom transfera novih igrača potrošeno 10 miliona evra.

Sledeći duel prilika je za novi početak, mada su baš „zmajevi“ ostavili Zvezdu bez već viđene titule pre par godina.

– Idemo u goste ekipi koja je uvek bila neugodna za nas. To je tim koji je u finišu prelaznog roka sklopio kockice. Imaju mnogo internacionalaca. Dobili su Vojvodinu… Mi moramo da pokažemo reakciju i karakter. Jedina dobra stvar je što posle lošeg rezultata dolazi nova utakmica – svestan je situacije Milojević, koji se u mnogo čemu kockao u derbiju i sve izgubio.

Ni reči o nepriznatom golu

Za razliku od čelnika kluba i pojedinaca iz Fudbalskog saveza Srbije, Milojević ni neposredno posle meča nije hteo da komentariše sviran faul nad Partizanovim golmanom u njegovom petercu, malo pre gola koji nije priznat.

– Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam pre meča igračima da izbegavaju incidente. Da se ne skače. Hteli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovek sporta i uvek će tako biti. Nije vreme, ni mesto da se o tome priča – još jednom nije hteo da se izjašnjava o odluci Srđana Jovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari