Milojević: Ne dajem velika obećanja 1Foto STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde tvrde da su uspešno okončali pripreme za predstojeću sezonu koje su tokom prethodne tri nedelje obavili na Zlatiboru i u Austriji.

Da li je pet pobeda na svih pet mečeva, uz samo dva primljena gola, realan pokazatelj snage šampiona Srbije videćemo već 11. jula, na prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa u Rigi (revanš u Beogradu sedam dana kasnije).

Apetiti navijača crveno-belih neskromno su porasli posle odličnih igara kluba u Evropi, koji je posle više od dve i po decenije ponovo uspeo da dočeka proleće u nekom od evropskih kupova. Međutim, mršavi rezultati iz prethodnih evropskih sezona gurnuće u narednim rundama kvalifikacija srpskog šampiona među klubove koji nisu povlašćeni u žrebu, pa put ne samo do Lige šampiona, već možda i do Lige Evrope, neće biti ništa manje trnovit nego prethodnih godina. Upravo zbog toga trener Vladan Milojević oprezno naglašava da „ne zna da li će Zvezda ponoviti takav uspeh i ove sezone“.

– Onoga trenutka kada smo završili prvenstvo, podvukli smo crtu. Dok god sam u Zvezdi mogu da obećam predan rad mene i mojih saradnika, kao i igrača. Mnogo je stvari koje treba da se dese da bi se kockice sklopile. Nikada nisam davao velika obećanja, pa neću ni sada. Snove niko ne može da nam uzme, a preduslov da se bilo šta u životu uradi je da verujete – rekao je MIlojević.

Prvotimac Zvezde Nenad Krstičić tvrdi da je konkurencija u veznom redu ove sezone jača nego prethodne, te da bi to trebalo do donese dodatni kvallitet.

– Imali smo odlične uslove na pripremama i mnogo nam je značilo što nije bilo velikih vrućina. Konkurencija za tim je velika i to će nam pomoći da budemo još jači. Kako vreme bude odmicalo bićemo sve uigraniji i kompaktniji – rekao je Krstičić.

Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku dovela MiloŠa Degeneka (Jokohama),Lorenca Ebisilija (APOEL), Dušana Jovančića (Vojvodina), Nikolu Stojiljkovića (Kajzerispor), Dejana Melega (Kajzerispor), Milana Jevtovića (Rozenborg), Rašida Sumaila (Al Kadisija) i golmana Zorana Popovića (Bodo Glimit).

Rezultati crveno-belih

Selekcija Užica – C. Zvezda 1:2 (0:1)

Rid – C. Zvezda 0:2 (0:0)

  1. Zvezda – Apolon 1:0 (0:0)

  2. Zvezda – LASK 3:1 (1:1)

  3. Zvezda – Bohemijans 1:0 (0:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari