Da bi ostali u trci za prva dva mesta u svojoj grupi Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde moraju (najmanje) ostati neporaženi na gostovanju u Belorusiji sledećeg četvrtka.

Zbog čega revanš sa BATE Borisovim ima prefiks biti ili ne biti, ali u Ljutice Bogdana ne shvataju olako ni subotnju generalnu probu sa Radom. Bez obzira što „građevinari“ imaju čak 32 boda manje od crveno-belih posle 17. kola Superlige, a u 39 dosadašnjih duela sa istim rivalom su skupili svega jednu pobedu i šest remija.

– Ništa manje nije vrednija sutrašnja utakmica sa Radom, od naredne u Ligi Evrope. Ona nam je sad najbitnija. Ima vremena za BATE, ali u fudbalu je uvek naredna najvažnija, jedino osim ako je neko finale na kraju sezone. Rad je najvažniji, svako drugačije mišljenje nije dobro – od letošnjeg preuzimanja trenerskog posla na „Rajku Mitiću“ Vladan Milojević vrti istu „ploču“, menjajući samo imena protivnika, a rezultati potvrđuju ispravnost tog rezona, jer njegovim izabranicima ide dobro na svim frontovima.

Uprkos čestim obavezama i velikim planovima u svakom od njih. Posebno u završnici fudbalske jeseni.

– Protiv Borca u sredu smo započeli ciklus od devet utakmica do kraja prvog dela sezone, s igranjem na svaka tri dana. Kup smo uspešno preskočili, a sada sledi Rad, koji je pokazao zavidan nivo, iako njegov plasman to ne pokazuje. Oslonjeni su na svoju omladinsku školu, stvorili su mnogo igrača u evropskim razmerama, plus imaju iskusne prvotimce i povratnike, kvalitetnog trenera Slađana Nikolića takođe. Bez kurtoazije, neće nam biti lako, ali zato je na nama je da budemo skoncentrisani – opominje i svoje pulene i javnost mladi stručnjak, valjda i sam svestan da su neki od 14 trijumfa u SL ostvareni na „mišiće“.

Teško da ćemo taj „film“ gledati u malom gradskom derbiju, ali lideru će biti utoliko lakše što se posle mini-azijske turneje reprezentacije Srbije u prvih 18, a možda i startnih 11 vraćaju zadnji vezni Nenad Krstičić i krilni vezista Nemanja Radonjić. Koji će možda prvi put zaigrati u sistemu 4-3-3, primenjenom u Kup eliminaciji Borca, ako se Milojević ne vrati na oprobanih 4-2-3-1.

Superliga – 17. kolo

Mladost – Radnički   sinoć

subota

Crvena zvezda – Rad           16.00

Napredak – Čukarički           17.00

Vojvodina – Radnik  17.00

Voždovac – Bačka    17.00

nedelja

Javor – Partizan        13.00

Zemun – Mačva        13.00

Spartak – Borac         17.00

TABELA: Zvezda 43, Partizan 39, Vojvodina 30, Spartak 29, Voždovac 28, Čukarički 28, Napredak 23, Čukarički 23, Radnik 21, Mladost 19, Mačva 16, Zemun 15, Bačka 13, Javor 11, Rad 11, Borac 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari