Milojević: Nije ovo video-igrica 1Foto: STARSPORT

Nekada više mediji nego sami igrači i treneri srpskih klubova u evropskim takmičenjima insistiraju na zgusnutim rasporedima obavezama i problematici stalnog „prešaltavanja“ sa mečeva sa domaćom na utakmice sa inostranom konkurencijom…

… pa je tako i šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević morao da ih ubeđuje da je debakl protiv Totenhema u Ligi šampiona prošlost, a subotnji nastavak odbrane nacionalne titule protiv Radnika jedino što u ovom trenutku zanima njega i njegove izabranike.

– Mislim da smo se oporavili od utakmice protiv Totenhema i da će se naša pozitivna reakcija videti na ovom meču. Svaki poraz treba da nas učini jačim. Igranje Lige šampiona protiv velikih ekipa je naš benefit i zalog za budućnost. Na nivou najelitnijeg evropskog takmičenja, greške se češće kažnjavaju. Imamo iskustvo od prošle godine i treba nam što više ovakvih utakmica – još jednom se Aranđelovčanin osvrnuo na 5:0 u Londonu.

Novinari su dobili i objašnjenje neuspelog presinga na „pevce“.

– Svako ima pravo na mišljenje, a na meni je da vredno radim i da budem odgovoran za ono kako Crvena zvezda izgleda na terenu. Niko ne može da garantuje pobedu u svakoj utakmici. Igrali smo korektno, imali dosta šuteva u okvir gola, ali je rezultat izostao. Nekada se desi da nemamo baš mnogo udaraca u okvir gola, ali uspemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Sve u svemu, utisci se sabiraju na kraju sezone.

Jedna od „obaveznih“ tema je problematična forma pojedinaca ovog leta dovedenih iz inostranstva.

– Još uvek se nisu adaptirali na pravi način. Nema mnogo vremena za to, pa ipak očekujemo da sve bude onako kako smo zamislili. Ali, ovo nije video-igrica. Treba biti strpljiv sa njima. Siguran sam da će pokazati kvalitet.

Tek na kraju, nekoliko rečenica o rivalu iz male Surdulice.

– Gostujemo ekipi koja iz kola u kolo igra sve bolje. Igrali su dobro i na početku sezone, ali nisu imali rezultat. Dolazak mog kolege Vanića je pozitivno uticao na Radnik. Radi se o stručnjaku koji poznaje ovu ligu, pravio je dobre rezultate, uneo je svoju filozofiju i promena se pokazala dobrom. Pobedili su TSC koji je hit ovogodišnjeg prvenstva. Radnik je ekipa koja igra dobro na svom terenu, a Surdulica je grad koji živi za fudbal, tako da očekujem veoma dobru atmosferu na tribinama. Naravno, očekujem da budemo na nivou i da pružimo kvalitetnu partiju. Ponoviću da je prvenstvo naš prioritet – zaključio je Milojević, koji je Zvezdu uveo u dve LŠ i doneo joj proleće u Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari