Milojević: Prioritet je dupla kruna 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević imaće na pripremama za prolećni deo sezone na raspolaganju čak 34 fudbalera.

Crveno-beli su juče odradili prvi trening, a od ponedeljka će pripreme nastaviti u Sloveniji, gde će boraviti do 23. januara. Zatim će se preseliti u Tursku gde je u planu odigravanje nekoliko prijateljskih mečeva.

(Pre)glomazan spisak igrača Milojević planira da skrati tek po povratku iz Slovenije.

– U Termama (Slovenija) ćemo staviti akcenat na fizičku pripremu i neke taktičke detalje. Posle nam u Turskoj sledi uigravanje. Videćemo ko će sve putovati u Tursku. Za Terme nemam problem jer će se tamo raditi na fizičkoj pripremi, ali za Tursku ćemo sigurno revidirati spisak. Moramo da vodimo računa i o tome da je prelazni rok živa stvar, mogući su iznenadni dolasci i odlasci. Imamo 90 odsto tima, ali sigurno da nećemo reći „ne“ ako možemo da dovedemo nekog kvalitetnog igrača. Pripreme ćemo iskoristiti da vidimo na koga sve možemo da računamo – naveo je Milojević.

Dvojica od četvorice novih igrača preseliće se u druge klubove na pozajmicu (Vidić i Jirka), dok se na Milunovića i Vulića računa da će postati prvotimci. Šef struke crveno-belih kaže da je za igrače imao jasnu poruku prvog dana priprema.

– Očekivanja su uvek velika, prioritet je dupla kruna. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Dobre igre u Evropi ove sezone su dodatni podstrek – dodao je Milojević.

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić tvrdi da je igračima poručio da na leto neće biti odlazaka i da se sada formira tim za sledeću sezonu.

– Dugoročno razmišljamo i prelazni rok vodimo u pravcu letnjih kvalifikacija. To znači da u junu i julu neće biti odlazaka. Igrači moraju sada da prelome – poručio je Terzić.

Prema njegovim rečima za sada je jedino izvestan odlazak Miloša Degeneka u Al Hilal iz Saudijske Arabije i Milana Rodića za koga ima više zainteresovanih klubova.

– Pričao sam sa Degenekom i rekao mi je da želi da sačeka kraj Azijskog kupa, mada nisam siguran koliko će ga taj klub čekati. Mislim da će u narednih nekoliko dana da prelomi. Ako on ode, onda Savić sigurno ostaje, a doveli smo i Milunovića. Borjan sigurno ostaje, ima ugovor do 2020. godine i uskoro će biti pozvan da potpiše novi, bolji. Verovatno će i Jirka ostati. Videćemo još kako će se uklopiti… Razgovaraćemo i sa Rodićem, koji bi mogao da nas napusti ove zime. Ima zainteresovanih, tu je već 18 meseci, a imamo malog Aleksu Terzića koji zaslužuje šansu – zaključio je Terzić.

UEFA kaznila Zvezdu i PSŽ

UEFA je tek juče izrekla kazne za meč između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde koji je pre tri meseca odigran u Parizu. Zvezda je kažnjena sa 25.000 evra zbog „uznemiravanja publike“ i „nedopuštenog skandiranja“. PSŽ je kažnjen sa 35.000 evra zbog upotrebe pirotehnike, kašnjenja početka utakmice i nedoličnog ponašanja funkcionera kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari