Milojević sprema treneru Kopenhagena "nešto što on ne očekuje" 1Foto: STARSPORT

Meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda – Kopenhagen (RTS, 20.45) za srpskog šampiona je sve ili nešto.

Ukoliko u dvomeču savladaju prvaka Danske, crveno-beli će osigurati ulazak u jedno evropsko takmičenje, dok bi u suprotnom i utešna nagrada u vidu Lige Evrope još uvek bila pod znakom pitanja.

Trener crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da ekipu „ne dotiče“ to što je još juče saznala ime mogućeg narednog rivala u LŠ (Jang Bojs), dok o Kopenhagenu, iako još uvek nije „prežaljen“, priča sve najlepše.

– Osim pozitivnih utisaka, generalno i o veličini njihovog kluba, ne znam šta bih drugo rekao o Kopenhagenu. Pokazali su šta znače, ne samo u danskom fudbalu, nego i u Evropi. Vezani su identitetom za svog trenera koji je u rangu sa najboljim trenerima u evropskom fudbalu. Jednostavno, kada kažete Kopenhagen, mislite na Stalea Solbakena. Njegov tim ima svoj identitet, bez obzira gde igra. Igraju totalni fudbal u formaciji 4-4-2. Imamo teškog protivnika preko puta nas. Međutim, nemamo čega da se plašimo jer igramo pred našim navijačima. Moramo dobro da se pripremimo i damo sve od sebe u ovom tek prvom poluvremenu – rekao je Milojević.

Da je meč protiv Kopenhagena zaista presudan za možda celu sezonu, svedoči i to da je Milojević prvi put na konferenciji za medije pokazao znake nervoze na konstataciju da tim još uvek traži pravu formu od starta sezone.

– Dosta toga se priča o nekoj formi, ne znam zašto se to toliko potencira. Hajde da pričamo o periodu od pre tri godine, kako je tada bilo, kada sam došao u klub. Nismo vanzemaljci, mi imamo neka naša merila. Moja je filozofija da su svi protivnici teški, svi igraju fudbal. Ništa ne očekujemo unapred. Ono što mi moramo jeste da uradimo ono najbolje što je do nas. Kada odigramo dobru utakmicu onda smo super, a posle tri dana odigramo slabije i odmah se priča o padu forme. Važniji je rezultat od toga da li deluje da smo u formi ili ne – naglasio je Milojević.

Trener Zvezde tvrdi i da ne želi da upadne u zamku u kojoj bi Kopenhagen ili Jang Bojs poredio sa prošlogodišnjim rivalom Salcburgom.

– To su vrhunske ekipe, ali mislim da ih ne treba porediti. Ja ne znam da poredim, za mene poređenje ne postoji, zato možda nisam toliko zanimljiv u odgovorima. Igraju različito taktički, imaju svoj stil – dodao je Milojević.

Strateg crveno-belih je istakao da ga Solbaken ne može iznenaditi sa timom koji će večeras izvesti jer ne veruje da će odustati od sistema 4-4-2, ali da on njemu svakako sprema nešto što ne očekuje.

– Konture tima sam imao i pre Helsinkija. Kopenhagen sam dugo pratio u svom trenerskom razvoju i edukaciji, tako da sam čim sam saznao ime rivala znao šta me očekuje. Imam par dilema pred ovaj prvi meč. Moram da vidim i kakvo je zdravstveno stanje igrača, jer smo imali mnogo problema po povratku iz Helsinkija. Nadam se da ću vas iznenaditi sa timom za Kopenhagen – zaključio je Milojević.

Meč protiv Kopenhagena od standardnih prvotimaca sigurno će propustiti Branko Jovičić. Moguća iznenađenja koje je Milojević najavio u prvom timu mogla bi da se odnose na uvođenje Degeneka i Vukanovića.

Ne tražim alibi za odlaganje

Iako je ranije najavio da Zvezda neće zbog evropskih obaveza odlagati mečeve Superlige, Vladan Milojević je objasnio zašto je tražio da se pomeri utakmica protiv Voždovca koja je trebalo da bude odigrana proteklog vikenda.

– Nije alibi, ali smo procenili da ne treba da opteretimo ekipu da posle veštačke trave u Helsinkiju odigramo još jednu utakmicu na takvoj podlozi. Postoje igrači koji prvi put igraju na toj podlozi i nikakav drugi razlog nije postojao – rekao je Milojević.

Kvalitet Gajića nije sporan

Milan Gajić je zimus najavljen kao ozbiljno pojačanje na poziciji beka, ali od početka ove sezone još uvek nije dobio šansu. Trener Milojević tvrdi da je fizička pripremljenost jedini razlog zašto još nije bio u kombinaciji za tim.

– Neukusno je pričati o igračima ponaosob, ali njegov kvalitet je nesporan. Mučio se celo proleće jer je i on došao posle dugačkog perioda u kome nije igrao. Kada uđete u kontraritam ne možete brzo da izađete iz njega, a ja hoću da kada izađe na teren bude fit. Imao je to Evropsko prvenstvo sa Srbijom (U21), kada je morao možda da odmori. Ne brinite za njegov status, on je svakako budućnost Crvene zvezde – istakao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari