Milojević: Strpljivo sa Rikardinjom 1Foto: STARSPORT

I da nema maksimalan učinak u kratkoj istoriji dosadašnjih duela sa Radnikom, Crvena zvezda bi bila apsolutni favorit na današnjeg gostovanju u Surdulici, pa joj trenutna forma iskazana plasmanom u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope i trijumfima u sva tri kola novog prvenstva samo množe šanse za „osvajanje“ varošice na jugu Srbije.

– Idemo ekipi koja ima ambicije, što se vidi po igračima koje su doveli. Odlazimo u fudbalski grad, Radnik se stabilizovao u Superligi, ima respektabilan tim, ali to ne umanjuje našu želju da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Uradićemo sve da kvalitetnom partijom dođemo do bodova – hvali domaćina, ali nema nikakvu dilemu oko ishoda utakmice Zvezdin trener Vladan Milojević.

Iako je u prošlonedeljnom derbiju sa Čukaričkim, na duži period, ostao bez zadnjeg veznog Branka Jovičića (prelom stopala), a u Surdulicu nije otišao ni defanzivac Milan Rodić (prelom prsta na ruci).

– Rodić je u specifičnom režimu i neće biti u konkurenciji za sutra. NJegov oporavak ide dobro. Jovičić nas je povezao, nema puno takvih igrača, jeste peh, teško nam je palo, ali moramo da nađemo rešenje. Optimista sam – kaže šef stručnog štaba crveno-belih, kao i klupski generalni direktor Zvezdan Terzić, zadovoljan partijama većine novajlija dovedenih ovog leta, jer su opravdali mesta u startnoj postavi.

Prosečni Rikardinjo ne pripada toj grupi, ali Milojević staje u odbranu ofanzivnog igrača sredine terena, ubeđen da je pitanje trenutka kada će Brazilac proraditi.

– Ovde se vrlo lako napravi da je neko Bog ili da ništa ne zna, ali nije baš tako. Takav smo narod, ali ja ne funkcionišem na taj način. Nisu svi igrači isti, nekome treba više vremena da se prilagodi na igru i način života, tu su i porodični razlozi. Veliki je pritisak na Rikardinju, ali ja verujem u svakog mog igrača, pa tako i u njega. Biću strpljiv i uradiću sve da ga vratim na njegov nivo zbog kojeg je došao u Zvezdu. Treba biti mudar i pametan. Neki igrači se i ne adaptiraju, klubovi plaćaju milione evra za njih, pa puštaju za mnogo manji novac. Sve je to fudbal – podvlači mladi trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari