Milojević: Sve pre pada u vodu 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Prednost od 15 bodova u odnosu na Partizan nije dovoljna zaliha za titulu u džepu po rečima trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića uoči 159. večitog derbija (subota, 18.00).

Strateg crveno-belih napomenuo je da njegova ekipa „ima obavezu“ da na stadionu „Rajko Mitić“ pruži bolju partiju od one u jesenjem derbiju u Humskoj (1:1), ali da se u ovakvim mečevima uloga favorita ipak ne može dodeliti ni jednoj ekipi.

– Volimo da pričamo unapred, da nešto pretpostavljamo. Ne mislim da smo drim-tim i vanzemaljci. Ima malo dizanja tenzije oko same utakmice, ali to ne utiče na nas. Ne želim da ulazim u spekulacije, igrači dobro znaju šta sam im govorio. Biće dobra utakmica, nijedan derbi nije bio preslikan, ne verujem da će biti ni ovaj sutra – istakao je Milojević.

Iako Zvezdi kladioničarskim rečnikom igra i dvoznak (pobeda i nerešeno) zbog prednosti na tabeli, Milojević tvrdi da tim povodom „ne pravi nikakve kalkulacije“.

– Prednost na tabeli u ovom trenutku ne pije vodu, željno iščekujemo ovu utakmicu. Dobro smo radili, nemamo kadrovskih problema. Siguran sam da će navijači doći u velikom broju, siguran sam da će pobediti na tribini kao i uvek, a na nama je da damo svoj maksimum. Ovo je praznik fudbala, utakmica koju očekuje cela Srbija, ali i region.  Ne želim da gledam bodove, ima još mnogo da se igra. Želimo da imamo kontinuitet, nismo bili na najvišem nivou tokom jesenjeg dela – dodao je Milojević.

Ekipa po rečima Milojevića oseća određeni pritisak pošto se „mečevi protiv Partizana razlikuju od svih ostalih“.

– Kada igrate derbi onda nema dodirnih tačaka sa drugim mečevima, čak ni sa onim u Ligi šampiona. Odlučuje mnogo faktora, sitnica, ono što se desilo je iza nas, koncentrisani smo na ovo što dolazi. Mislim da će biti mnogo drugačija utakmica nego sve prethodne. Sada sve pada u vodu.

Crveno-beli će u prvom timu najverovatnije imati trojicu debitanata na večitim derbijima (Milunović, Gajić, Ivanić).

– Imali smo dosta debitanata i u prvoj utakmici, derbi je sasvim drugačiji meč, mnogo psiholoških faktora postoji kod svakog igrača. Čak i oni igrači koji su imali dosta evropskih utakmica, dešavalo se da se ne snađu u derbiju. Ovo je specifična utakmica i specifična atmosfera. Bitno je da Imamo dovoljan fond igrača, kvalitetan roster. Mislim da je januarski rok iskorišćen maksimalno, za budućnost, ne samo za ovih šest meseci – zaključio je Milojević.

Raspored i tabela

  1. kolo

Petak

Mačva – Rad       sinoć

Subota

Dinamo V. – Napredak   15.00

Proleter – Mladost           15.00

Radnički N. – Radnik        15.00

Spartak – Čukarički           15.00

Voždovac – Vojvodina    15.00

  1. zvezda – Partizan 18.00

Nedelja

Bačka – Zemun  15.00

Tabela

  1. C. zvezda 65

  2. Radnički N. 56

  3. Partizan 50

  4. Čukarički 42

  5. Mladost 39

  6. Napredak 34

  7. Proleter 29

  8. Radnik 29

  9. Vojvodina 28

  10. Mačva 23

  11. Voždovac 22

  12. Spartak 20

  13. Rad 18

  14. Bačka 18

  15. Zemun 17

  16. Dinamo V. 14

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari