Na sudu sa Plivačkim savezom: Milorad Čavić poziva predsednika Srbije da interveniše makar 3% 1Foto: EPA/KERIM OKTEN

Pre tačno 15 godina u Pekingu odigrala se možda i najuzbudljivija trka u istoriji plivanja na Olimpijskim igrama. Srbin Milorad Čavić i Amerikanac Majkl Felps borili su se za zlatnu medalju u finalu na 100 metara delfin.

Oči su rekle da je pobedio Čavić, semafor je pokazao da je Amerikanac slavio za stotinku na zaprepašćenje svih u čuvenoj „Vodenoj kocki“ i milijardu onih koji su u prenosu pratili trku dva plivačka titana.

Kasnije se o svemu oglasila i „Omega“, zvanični merač vremena, koja u obrazloženju napisala „da je Čavić ranije dotakao zid, ali da njegov dodir nije bio dovoljno jak da aktivira senzor i da je zato slavio Felps“.

Međutim, 15 godina kasnije, jedan od najvećih sportista koga je ova zemlja ikada imala, višestruki šampion Evrope i sveta, planetarni i kontinetalni rekorder oglasio se objavom, koja je najmanje slavljenička.

„Godina prođe, dan nikad. Bio je u Laušević u pravu kada je rekao da je Srbija „zemlja gde se u svemu kasni. Samo se umire pre vremena“.

A onda je Čavić u nastavku podelio svoju muku.

„Fun fact: da li znate da sam zahvaljujući plivačkom savezu ostao bez dve nagrade iz 2008. godine i da se još malo pet godina peglam sa istim savezom za svoje Nacionalno Sportsko Priznanje? Vidimo se na Sudu u novembru, PSS. #Obraz kao đon“.

Na kraju se proslavljeni as obratio Ministastvu sporta i predsedniku Srbije direktno ih adresirajući na društvenim mrežama.

„Pravedno bi bilo da intervenišete makar 3%“.

Kontaktirali smo Milorada Čavića, koji je za Sport klub kratko rekao.

„Dolazim u novembru u Srbiju na ročište sa Plivačkim savezom Srbije. Moram pred sudom da tražim ono što mi pripada“

Milorad je ranije u aprilu, te iste 2008. godine, bio šampion Evrope na 50 delfin. Uzeo bi verovatno i krunu na duplo dužoj deonici u Ajndhovenu, da nije diskvalifikovan sa takmičenja jer je na pobedničkom postolju nosio majicu „Kosovo je Srbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari