Milosavljević pred vratima Partizana 1Foto: STARSPORT

Pričao je Ostoja Mijailović tokom sezone da će Partizan takmičarsku 2019/20 dočekati daleko spremnije, kvalitetniji u svim aspektima klupskog funkcionisanja.

Iako aktuelna 2018/19 još uvek nije završena, uprava crno-belih uveliko pokušava da izlobira „specijalnu pozivnicu“ Evrolige za narednu sezonu, pošto je Valensija dobila mesto kao osvajač Evrokupa (nijedna država ne može da ima više od četiri učesnika). Upražnjeno mesto (Španija ima predstavnike u Realu, Barseloni, Baskoniji i Valensiji) Evroliga je pretvorila u „vajld kard“, a uporedo sa diplomatskim aktivnostima, rukovodstvo Partizana radi i na jačanju ekipe za narednu sezonu.

Posle Vasilija Pušice, koji bi trebalo da nakon petogodišnjeg školovanja u SAD, prve profesionalne godine provede u klubu za koji je odradio juniorski staž, crno-beli su u pregovorima i sa Draganom Milosavljevićem kome na leto ističe dvogodišnji ugovor sa Unikahom.

Poznati portal Sportando saopštio je da crno-beli žele Dragana Milosavljevića, višegodišnjeg srpskog reprezentativca, i da su blizu da sa njim postignu dogovor posle kog bi popularni Gagi potpisao višegodišnji ugovor. Milosavljević bi bio prvi veliki kamen predstojećeg mozaika Partizana. Navijači Milosavljevića oslovljavaju sa „Gagi kapiten“ i to dovoljno govori. Proveo je u crno-belom dresu period od 2010. do 2015. godine.

Alba favorit za „vajld kard“

Prema pisanju Sportanda glavni favorit za dobijanje poklon mesta u Evroligi sledeće sezone jeste berlinska Alba. Albatrosi su poraženi u finalu Evrokupa od Valensija, tako da su propustili prvu priliku da se na terenu domognu Evrolige. Međutim, imaće i drugu šansu. Naime, Alba će dobiti mesto u Evroligi ukoliko osvoji prvenstvo Nemačke, ili ako u finalu plej-ofa bude poražena od Bajerna. U Partizanu navijaju za pomenute opcije, jer bi u tom slučaju imali konkurenta manje za specijalnu pozivnicu. Plasman Albe na terenu značio bi da bi se crno-beli za specijalnu pozivnicu borili sa Darušafakom, Uniksom i Lokomotivom iz Kubanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari