Milošević: Nema više opravdanja 1Foto: Beta/Branislav Božić

Partizanov ovosezonski napadački fudbal oduševljava navijače crno-belih, ali ih njegove manjkavosti u isto vreme dovode do ludila, pa ovi ne mogu pogoditi šta ih sve čeka u subotnjem meču u Senti, jer je nominalni domaćin – bačkotopolski TSC jedan od onih timova što su jesenas umeli da kazne „žute minute“ poslednjeg osvajača nacionalnog Kupa (1:1).

– Bilo je teško protiv njih u Beogradu. iako je ekipa koja je došla iz nižeg ranga. Odmah su pokazali da imaju takmičarski mentalitet i kontinuitet. Pokazali su timski i individualni kvalitet, te postali ekipa za Evropu, a obzirom da su pre nekoliko godina bili u trećoj ligi jasno je da to nije slučajnost već proizvod kontinuiranog rada i razvoja – osvežava pamćenje javnosti šef struke „parnog valjka“ Savo Milošević.

– Jesenas smo trošili dosta energije u Evropi, pa smo imali problema u svakoj domaćoj utakmici posle tih mečeva. Probao sam da nateram igrače da razmišljaju kao ja, da svaku utakmicu u Superligi igramo kao da je evropska. Potrebna nam je takva energija i da na taj način gledamo sve rivale, počevši od TSC. Trudim se da ja ne dodajem dodatni pritisak na igrače, jer je u Partizanu svaka utakmica pritisak. Svesni da je su sve bitne i da više nema opravdanja – u pravu je trener prvog pratioca Crvene zvezde, s tačno 10 bodova više od rivala kome je ovo prva sezona u najvišem rangu takmičenja.

U septembru je Umar Sadik bio jedini strelac za Partizan, a sada će na teren s opterećenjem od sedam žutih kartona i rizikom da dobije meč pauze ako mu se omakne još jedna takva javna opomena. A derbi sa Zvezdom dolazi već 1. marta.

– Razgovarali smo o tome s njim, vodimo računa. U subotu će sigurno igrati, neću pribegavati drugim metodama, ali u sredu protiv Proletera neće igrati pa šta bog da – rezonuje njegov šef, uzdajući se u opreznost prvog strelca Partizana i jednog od tri vodeća golgetera našeg prvenstva (s po 11 pogodaka).

Nigerijac nije na taj način doprineo prošlonedeljnom slavlju protiv Radnika, a sva tri gola (Natha i Tošića) pala su iz prekida. Što nije čest slučaj u fudbalu.

– Da li smo ispucali bonus? Nadam se da će me demantovati igrači. Prekidi generalno mogu mnogo da donesu kako što mogu i da odnesu. Veoma su bitan faktor igre naročito kada naiđete na rivale koji vam pariraju u svakom segmentu – zaključio je Milošević.

NJegov kolega Zoltan Sabo, takođe bivši fudbaler kluba iz Humske, samo na papiru daje prednost crno-belima.

– Očekujemo dobru i zanimljivu utakmicu. Partizan je odlično otvorio prolećnu sezonu, dok smo mi osvojili bod u Inđiji, ali iako je Partizan favorit i mi sa puno samopouzdanja ulazimo u utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari