Milošević: Nisam motivisao ekipu 1Foto: STARSPORT

Radost navijača Partizana posle odlične igre i pobede nad Malatijom (3:1) nije dugo trajala.

Crno-beli su već na gostovanju protiv Napretka odigrali nerešeno (2:2), dok je ekipa iz Kruševca protiv favorizovanog rivala osvojila prvi ovosezonski bod u Superligi.

Trener Partizana Savo Milošević odlučio je da krivicu za ispuštene bodove preuzme na sebe.

– Očigledno nisam uspeo dovoljno da motivišem ekipu, jer nam je definitivno falilo motiva. Sastav koji sam izveo bio je s namerom i ciljem da odmorim neke igrače za četvrtak. Taj pokušaj nije uspeo onako kako treba, malo smo pogrešno izbalansirali tim. Dakle, krivica je apsolutno moja – rekao je Milošević.

Više od samog remija protiv Napretka zabrinjava to što su crno-beli previše lako primili dva gola i što odbrana deluje totalno neuigrano.

– Mi nismo ekipa koja može ili zna da se brani, nemamo takav profil igrača. Naravno da ćemo igrati oprezno, imamo rezultat koji je povoljan, ali to nikako ne znači da ćemo se povući jer to nikad nismo radili, nismo vežbali, niti imamo imamo takav profil igrača da možemo da igramo defanzivno – dodao je Milošević.

Šef struke Partizana ne sumnja da će loše stvari uspeti da ispravi brzo.

– Bilo je i tu nekih objektivnih opravdanja, umor sigurno, bilo je i veoma toplo… Ali, ja ne volim opravdanja, više volim da pronađemo greške u nama i vidimo kako da ih ispravimo. Dobro je da se to desilo sada i da imamo vremena da korigujemo neke stvari – konstatovao je Milošević.

Strateg crno-belih naglasio je da igra u Turskoj u četvrtak protiv Malatije, u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, mora da bude mnogo bolja od one u prvom meču u Beogradu, a naročito od utakmice u Kruševcu.

– Verujem da su igrači u prvoj utakmici videli koliko mogu, da zaista mogu mnogo kada su fokusirani, kada su spremni da daju svoj maksimum i da imamo dovoljno i kvaliteta da se borimo sa Malatijom. To je najbitnija stvar, što smo videli da možemo, a sada je na nama da ponovimo to u četvrtak i da odigramo još malo bolje – zaključio je Milošević.

Ne plašim se atmosfere

– Atmosfere na stadionu u Turskoj se ne plašimo. Ne postoji mnogo mesta na svetu koja imaju jaču ili komplikovaniju atmosferu od one koju imamo na našem stadionu. Sa te strane nećemo imati problem. Igrači su navikli da igraju u uzavreloj atmosferi. To je van terena, biće bitno ono što se dešava na samom terenu – rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari