Milošević: Utakmice sezone 1Foto: STARSPORT

Partizan u naredna dva kola protiv dve ekipe koje su ispred njega na tabeli.

Prvi je današnji okršaj sa Čukaričkim (15.30) na Banovom brdu, dok u subotu u Humskoj dočekuje Vojvodinu.

Trener crno-belih Savo Milošević naglasio je da su naredni mečevi možda presudni za njegovu ekipu u Superligi kako se bi izgubio priključak za vodećom Crvenom zvezdom.

– Pričali smo sa igračima i svesni su da su naredne tri ili četiri utakmice najvažnije za ishod sezone. Kada je Čukarički u pitanju, imali smo više problema sa timovima koji su igrali zonu, ali mislim da će sve zavisiti od nas. Kada smo mi na maksimumu nemamo problem. Međutim, nije uvek lako igrati na maksimumu – rekao je Milošević.

Strateg Partizana istakao je da neće biti lako „prekinuti fenomenalnu seriju Čukaričkog u Superligi“, pošto je u pitanju „ekipa koja je godinama među najboljima i u vrhu srpskog fudbala“.

– Čukarički prvenstvo ima finansijsku stabilnost, a iz toga izlaze dobri rezultati i igrači. Sve to donosi da su u vrhu tabele i to ne iznenađuje. Imaju odlične igrače, mogu da naprave problem bilo kome. Biće nam potrebna maksimalna koncentracija svih 90 minuta. Čeka nas najteža utakmica u dosadašnjem toku Superlige, posle derbija sa Zvezdom – dodao je Milošević.

On je naveo i to da je Čukarički ekipa koja u svakoj liniji tima ima igrača koji može da predstavlja pretnju po gol Partizana.

– Čukarički u veznom redu i napadu ima sjajne igrače. Počev od mladog Tedića, koji više nije mali jer je igrač Mančester Sitija. Birmančevića znamo jer je naše dete, Bogosavac takođe. Docić je tu godinama i jedan je od najboljih veznih igrača u ligi. Opasnost preti iz svih oružja – zaključio je Milošević.

Prošle sezone Čukarički nije izgubio od Partizana na Banovom brdu (1:1), ali je u dva meča koja su odigrana u Humskoj pretrpeo poraze (0:3, 2:3).

Milojević: U oktobru se ništa ne osvaja

Crvenu zvezdu večeras očekuje ozbiljno iskušenje pošto na stadion „Rajko Mitić“ dolazi novajlija u Superligi TSC iz Bačke Topole. Trener crveno-belih Vladan Milojević upozorio je da svoje igrače još jednom da rezultati u Superligi ne smeju da trpe zbog utakmica u Ligi šampiona.

– Imamo mnogo teških utakmica koje nam slede i neće biti lako. Raspored je zgusnut, veoma su neugodni protivnici, ali moji igrači su upoznati s tim i spremni smo. Fokus javnosti je vezan za Ligu šampiona, ali se ne slažem sa tim. Razmišljamo samo o narednoj utakmici i ona je uvek najbitnija. A na kraju sezone se podvlači crta. Niko ništa nije osvojio u oktobru i novembru, pa nećemo ni mi. LJudi planiraju, ali bog odlučuje – rekao je Milojević.

On je naveo i da očekuje jak otpor gostiju iz Bačke Topole

– Dočekujemo ekipu koja igra veoma dobro, ima svoj stil i ne pravi razliku između utakmica na domaćem terenu i strani. Hit je prvenstva, izgradili su model koji prate iz kola u kolo i veliki broj bodova su uzeli ekipama sa vrha tabele. To je pokazatelj da treba da maksimalno pristupimo utakmici, očekujem zanimljiv i težak susret – zaključio je Milojević.

Superliga, 14. kolo

Čukarički – Partizan 15.30

Radnički N. – Radnik 15.30

C. zvezda – TSC 18.00

Javor – Proleter 18.00

Mladost – Napredak 18.00

Spartak – Mačva 18.00

Vojvodina – Inđija 18.00

Voždovac – Rad 18.00

1. C. zvezda (-1) 33

2. Čukarički (-1) 29

3. Vojvodina 27

4. Partizan (-1) 26

5. TSC 25

6. Radnički N. 25

7. Voždovac 21

8. Mladost 18

9. Proleter 16

10. Spartak 15

11. Javor 13

12. Napredak 12

13. Radnik (-1) 11

14. Inđija 7

15. Rad 7

16. Mačva 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari