Milvoki do "brejka", Memfis ubedljiv 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

U noći između srede i četvrtka odigrane su dve utakmice u NBA plejofu, a u njima su pobede zabeležili Milvoki i Memfis.

Milvoki je stigao do važnog „brejka“ pošto je slavio u Bostonu sa 110:107 i tako je aktuelni šampion došao u situaciju da pobedom u narenom meču na svom parketu obezbedi ulazak u finale Istočne konferencije.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su Janis Adetokumbo sa 40 poena, 11 skokova i tri asistencije, Džru Holidej je imao 24 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Bobi Portis postigao 14 poena i uz to sakupio 15 skokova.

Boston je tokom većeg dela meča bio znatno bolji tim na terenu, imao je u jednom trenutku i 14 poena prednosti, dok je u poslednja dva minuta meča ušao sa „plus 6“.

Ipak ni to nije bilo dovoljno izabranicima Imea Udoke da zabeleže pobedu.

Upravo je pomenuti trio u redovima Baksa bio najzaslužniji za totalni preokret na utakmici, Bobi Portis je imao veoma bitan skok u napadu, a zatim i koš za dva poena u poslednjem minutu meča, dok su se Holidej i Adetokumbo istakli sa po postignutom trojkom onda kada se rezultat lomio, dok je iskusni bek zabeležio i krađu lopte nad Markusom Smartom u poslednjim sekundama utakmice.

U drugom meču večeri videli smo pravi spektakl.

Golden Stejt Voriorsi ušli su u meč kao totalni favoriti, tim pre što je zbog povrede desnog kolena meč propustio Dža Morent, najbolji košarkaš ekipe iz Tenesija, ali su momci Tejlora Dženkinsa oduševili borbenošću i na maestralan način su nadoknadili izostanak Morenta.

Džastin Džekson, Dezmond Bejn i Tajus Džons su postigli po 21 poen, a Memfis je imao još trojicu dvocifrenih, Bruks (12), Klark (11), Vilijams (11).

Voriorsi su na teren izasši pomalo nonšalantno, a to im se itekako obilo o glavu.

Memfis je ušao u spektakularnu seriju i stalno su povećavali prednost, da bi u jednom trenutku ona iznosila nestvarnih 55 poena razlike (119:64)!

Golden Stejt je koliko toliko uspeo da spasi čast i minus svede na 39 poena razlike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari