Nema igre, nema ni bodova 1Foto: Beta/Branislav Božić

Partizan prekasno „upalio motore“, Gent zasluženo sprečio 40. meč crno-belih bez poraza kod kuće – 0:1 . Tim iz Humske je tako skliznuo na drugo mesto u grupi i ugrozio lakši plasman u sledeću rundu Lige konferencije, a na revanš u Belgiju ide bez „pocrvenelog“ trenera.

Partizan više nije nepobediv u Humskoj, jer je Gent umeo da iskoristi brojne rupe u njegovoj sinoćnjoj igri i u jednom od dva derbija za vodeće mesto u B grupi – 0:1 (0:0) umanji šanse srpskog kluba za direktan prolazak u eliminacionu rundu Lige konferencije.

U medijskoj predigri meča treneri su ishvalili protivnikovu igru na gol više i najavili da neće odustati od napadačkog fudbala, ali Aleksandar Stanojević i Hejn Vanhazebruk nisu komandovali ofanzivu po svaku cenu. Naprotiv, obojica su se opredelila za opreznije držanje i strpljivo čekanje na nokaut udarac ili su ih njihovi izabranici previše ozbiljno shvatili, pa su bili rezervisaniji nego što je trebalo.

Ovo se naročito odnosi na srpski tim, jer je belgijski bio za neku nijansu otvoreniji i konkretniji. Ne i više od toga, pa je prvo poluvreme prošlo bez naročitog tempa i ozbiljnijeg posla za Aleksandra Popovića i Sinana Bolata, a oko 10.000 ljudi na tribinama ostalo praznih očiju.

Kao da se čekalo drugih 45 minuta da se pređe na stvar. I ponovo je dvanaestoplasirana ekipa Župiler lige bila bliža vođstvu. Nije dozvoljavala lideru Superlige da je probije, ali ga je zato stezala u obruč sve dok nije poklekao. Posle skok šuta Svena Kumsa (59). Kao da je nestao sa radara štopera Vujačića i Saničanina, bez ijednog čuvara u blizini, svega 176 centimetara visoki vezista imao je vremena da se odrazi i pravovremenim trzajem glavom na bočnu loptu, sa peterca, nadmudri golmana.

Ni krivog ni dužnog za prvi primljeni gol od starta grupne runde najmlađeg UEFA takmičemnja. Ali i te kako zaslužnog za to što „parni valjak“ nije još najmanje tri puta morao u rikverc, do centra igrališta. Paradom na jedan dalekometni projektil iz slobodnog udarca, sjajnim refleksom posle jednog pokušaja izbliza i maherskim istrčavanjem u noge u jednoj situaciji jedan na jedan, mlađani čuvar mreže davao je veštačko disanje klupskim kolegama, ubijenim od grešaka pozadi i nemoći napred.

I uspeo je da ih razdrma. Sa gomilom ubačenih aduta sa klupe, crno-beli su krenuli na sve ili ništa u poslednjih 15-ak minuta. Da je stativa samo neki milimetar niža to bi urodilo remijem, ovako se Vujačićeva „bomba“ sa 30 metara efektno odbila visoko u vazduh, a na Partizanovu nesreću i Bolat se razbranio u finišu meča. Za glavobolju srpskog tima pred revanš 4. novembra. Pogotovo što na njega ide bez šefa stručnog štaba. Zbog žučnog prigovora glavnom sudiji Bobiju Madenu posle meča, Aleksandar Stanojević je dobio je crveni karton i neće moći da vodi ekipu u Belgiji.

Grupa B

Anortozis – Flora 2:2

Partizan – Gent 0:1

1. Gent 9

2. Partizan 6

3. Flora 1

4. Anortozis 1

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari