Ministar sporta najavio 1,2 milijarde za sportske klubove 1Foto: Grad Zrenjanin

Prilikom današnje posete Zrenjaninu ministar sporta i omladine Vanja Udovičić posetio je dva sportska kluba u ovom gradu i njihovim mladim članovima uručio sportsku opremu, a u Narodnom muzeju obišao izložbu o paraolimpijcima.

Zajedno sa ministrom, u poseti je bio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

“Vlada Srbije je i za narednu godinu opredelila značajna sredstva za sportske klubove. Sredstva će sledeće godine dobiti 309 klubova, u iznosu od 1,2 milijarde dinara. Ove godine, sredstva u iznosu od 1,1 milijardu dinara dobilo je 307 klubova, među kojima i devet iz Zrenjanina”, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

On je čestitao svim Zrenjanincima i svima onima kojim su doprineli da njihov grad postane Evropski grad sporta.

“Kao zemlja smo ponosni što je Zrenjanin prvi srpski evropski grad sporta, baš kao što se ponosimo Novim Sadom kao evropskom prestonicom mladih i budućom evropskom prestonicom kulture. Na taj način otvaramo Srbiju i pokazujemo koliko smo spremni da budemo u istom rangu sa evropskim gradovima”, rekao je ministar u Zrenjaninu.

U prisustvu zrenjaninskog gradonačelnika koji je najavio nastavak uređenja stadiona u Karađorđevom parku, i predstavnika Sportskog saveza grada, ministar Vanja Udovičić je obišao osnovnu školu “Žarko Zrenjanin”, u čijoj sportskoj sali treniraju selekcije rukometnog kluba Proleter.

On je posetio i Fudbalski klub Borac, koji je ove godine obeležio sto godina od osnivanja, a čiji fudbaleri se takmiče u B ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i jesenji su prvaci.

Posetu Zrenjaninu Vanja Udovičić je završio obilaskom Narodnog muzeja, gde je otvorena izložba posvećena zrenjaninskim paraolimpijcima a događaju je prisustvovao i stonoteniski paraolimpijac Goran Perlić.

Tom prilikom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je ministru simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”, titule koju je Zrenjanin poneo za 2021. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari