Minutaža mi ne menja mišljenje 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Tokom vrhunski odrađenih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo krajem ove godine u Kataru, selektor najbolje reprezentacije Srbije Dragan Stojković, probrao je fudbalere po svom ćeifu i logici, ne nameravajući da tu grupu igrača u beskraj širi ali ni štedi od prijateljskih mečeva.

Otuda pozivi istim momcima za gostovanje Mađarskoj (24. marta) i Danskoj (27. marta).

– Nije ovo školica da proveravamo da li neko zna ili ne. Sve mi gledamo, pratimo iz utakmice u utakmicu, pokrivamo sve terene. Nema za nas nekih iznenađenja. Jedino sa nama sada neće biti Nemanja Maksimović i Darko Lazović zbog lakših povreda… – jasan je selektor, koji je ovom prilikom odustao od četvrtog golmana Mileta Svilara i ponovo pozvao mladog vezistu Aleksu Terzića, dok ranije redovne karike u ofanzivi, Filipa Đuričića, višemesečno bolovanje i dalje drži van terena.

Stojković nema dilemu ni oko statusa pojedinaca minorne klupske minutaže, kao što je recimo slučaj sa štoperom Strahinjom Pavlovićem, prvo u Monaku a sada u Bazelu.

– Kada bih gledao koliku ko ima minutažu u klubu, bolela bi me glava. Zašto ne igraju više, to je pitanje za njihove trenere, ali to neće promeniti moje mišljenje o njima. Pre svega o njima kao ličnostima, a onda i kao igračima koji imaju kvalitet, koji zaslužuju da nose dres sa državnim grbom. Pavlović? Teško da iko može da promeni moje mišljenje o njemu. NJemu je slična situacija bila i pre utakmice u Lisabonu, pa je tamo odigrao maestralno.

Čoveka čijem je javnom obećanju da će odvesti Srbiju na SP retko ko verovao, u predstojećih 180 minuta ne zanima rezultat. Iako bi ta dva ishoda mogla biti bitna za koeficijent na aprilskoj FIFA rang-listi, od čijeg redosleda će zavisiti sastav „šešira“ za aprilski žreb za Mundijal.

– Uvek je lepo pobediti, sa stilom, sa znanjem, da se zasluži, ali i da dođe do nekog kiksa, da li će to nešto promeniti? Naravno, neću reći igračima da idemo da izgubimo. Ne, tražiću da pobedimo, tako ćemo se i spremati. Ali mogu li nešto na prijateljskim utakmicama da vidim što nisam do sada? A o rezultatu ne razmišljam. Kako budemo odigrali – tako će i biti.

Prvog dana sledećeg meseca, Srbija će saznati s kim će igrati u grupi Mundijala.

– Dozvoljeno je 1. aprila da kažete šta god poželite. Iskreno, ne razmišljam o žrebu, osim što ću biti tamo, da se ta dužnost obavi. A protivnici me apsolutno ne zanimaju. Samo mislim o nama, našem stilu igre, taktici, šta mi možemo da uradimo. Imena rivala ne znače mnogo, jedino merilo je ono na terenu. Ko god da nam dođe, grupa će biti interesantna, iščekivaće cela nacija početak Mundijala, da vidi Srbiju… Ići ćemo korak po korak, prvo Liga nacija koja nam je baš važna. Želimo da nastavimo trend modernog fudbala, lepršave igre, koja će Srbiju napraviti ponosnom – podvukao je u svom saumoverenom stilu Piksi.

Čestitke Stankoviću, o Terziću ni reči

Kao bivšem igraču i predsedniku Crvene zvezde, Stojkoviću je žao što su crveno-beli ispali od Rendžersa u Ligi Evrope.

– Prošao je srećniji tim… Čestitam Dekiju i igračima Zvezde na hrabroj igri, nisu zaslužili da ispadnu. Ali to je fudbal. Prva utakmica je na kraju odlučila…. Pirova pobeda na kraju, ali je potpuno zaslužena i opet je pobeda. To je dobro za srpski fudbal, imamo čime da se ponosimo. Idemo u dobrom pravcu – ishvalio je selektor ekipu i trenera, a da nije pitan da prokomentariše optužbe uprave srpskog šampiona da radi u korist Partizanove titule, zbog kojih je najavio sudski proces sa bivšim klubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari