Miomir Kecmanović ispao sa Serbia opena 1Foto: EPA-EFE/ RODRIGO JIMENEZ

Mladi srpski teniser iz Minhena, Marko Topo, dobio je vajld-kard za Serbia open i na samom startu nije uspeo da se sa svega 17 godina domogne naredne runde.

Dan kasnije, nažalost, identičan epilog doživeli su i Hamad Međedović, odnosno Miomir Kecmanović. Obojica su eliminisani u prvom kolu; Međedović od Aleksa Molčana (2-0), dok je od Kecmanovića bolji bio Pablo Kuevas (2-0).

Za sat i 26 minuta igre, Međedović, jedan od najperspektivnijih srpskih tenisera, poražen je od slovačkog kolege, koji se do glavnog žreba domogao uspesima kroz kvalifikacije.

Molčan je bio bolji u dva seta (6:4, 6:3) pri čemu 17-godišnjem momku iz Novog Pazara nije dozvolio nijednu brejk šansu.

Kecmanović je imao daleko teži izazov u vidu urugvajskog tenisera, trenutno 91. na ATP listi.

U odnosu na našeg tenisera, Kuevasu je šljaka omiljena podloga.

Videlo se to i u toku samog duela; srpski teniser nije iskoristio jedinu brejk loptu u prvom setu, dok je Kuevas materijalizovao dve od moguće tri za 6:3.

U nastavku je viđena neizvesnija borba; Urugvajac je uspeo da neutrališe čak četiri brejk šanse Kecmanovića i da dve od napravljene tri pretvori u konačnih 6:2.

Srpski teniser pokušao je sve da kod 5:2 za protivnika, meč učini neizvesnijim, međutim nijednu od četiri prilike nije uspeo da pretvori u brejk.

Tako je „knjiga“ domaćih takmičara spala na prvi reket sveta Novaka Đokovića (slobodan na startu) i Dušana Lajovića, koji je turnir počeo sinoćnjim duelom sa Litvancem Rikardasom Berankisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari