Od izbora za mis do vlasnice brenda Luka Dončić: Ko je Mirjam Poterbin, majka košarkaša koju je sin tužio? 1

Pravni spor između Luke Dončića i njegove majke Mirjam Poterbin okončan je i to tako što je slavni košarkaš povukao svoj zahtev za poništavanje zaštitnog znaka „Luka Dončić 7“, koji je u vlasništvu Poterbin.

Luka Dončić je 2021. godine hteo da registruje zaštitni znak “Luka Dončić” odnosno da postane vlasnik prava nad brendom koji nosi njegovo ime. Pošto je već postojao brend registrovan pod imenom “Luka Dončić 7”, u većinskom vlasništvu njegove majke, zahtev je odbijen.

Košarkaš je tada ušao u pravnu bitku sa svojom majkom, navodeći da se dovoljno razvio kao igrač da samostalno odlučuje o svom brendu. Sve je počelo neposredno nakon što je potpisao novi ugovor sa Dalasom vredan 207 miliona dolara. Nakon više od godinu dana spor je okončan sporazumom.

Ko je Mirjam Poterbin?

Ovo nije prvi put da su se Mirjam Poterbin i njen sin našli u centru pravnih zavrzlama. Slovenački mediji preneli su tako slučaj od pre par godina kada je Poterbin prijavila slovenačkoj policiji da je nepoznata osoba falsifikovala njen i potpis njenog sina na lažnom ugovoru za Lukinog agenta u NBA. U izjavama u vezi sa ovim incidentom Mirjam je implicitno stavila do znanja da bi u sve mogao biti uključen njen bivši suprug i Lukin otac bivši košarkaš Saša Dončić.

Upravo je sa Dončićem, od koga se razvela kada je Luka bio dete, Mirjam imala napet odnos u nekoliko navrata. Između ostalog Mirjam je raskinula ugovore sa agentima koje je prethodno Saša obezbedio za maloletnog Luku dok je ovaj bio u Real Madridu.

Iako su u početku bivši supružnici tvrdili da o maloletnom sinu, koji se našao u Španiji, brinu naizmenično, na kraju je Mirjam, kako prenose slovenački mediji, kada je Luka imao 15 godina postala njegov jedini staratelj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mirjampoterbin

Ona se preselila u Španiju a u tom periodu je za medije kazala da ima jako dobru vezu sa sinom jer “on ima svoj život, ona svoj, i pomažu jedno drugom koliko mogu”.

Mirjam Poterbin je rođena 1974. godine i trenutno živi u Americi. Vodi filantropsku organizaciju a tokom karijere bavila se modom, i bila je u finalu za Mis Slovenije 1993. godine ali nije osvojila nijednu titulu.

Takođe zajedno sa svojom majkom vodila je salon lepote u Ljubljani. Na Vikipediji se može pročitati i da je već za taj posao koristila sliku svoga sina iz Real Madrida radi promocije. Na Instangramu se predstavlja kao “Lukina mama”.

Mediji su prenosili i da je nakon braka sa Sašom Dončićem bila u višegodišnjoj vezi sa Borisom Požegom Piksijem te da je on pravi razlog spora sa sinom. Navodno Požeg je postao vlasnik manjeg dela kompanije „Luka Dončić 77“, a potom je prekinuo odnose sa Mirjam nakon čega je pokrenut spor između Mirjam i Luke kako bi se Požega “izbacio” iz posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari