Mirković: Ekipa je u grču i apatiji 1Foto: Starsport foto

Zoran Bata Mirković i Partizan četvrti put zajedno. Bivši fudbaler je već u dva navrata nosio crno-beli dres, zatim je od 2008. do 2009. bio potpredsednik, a sada se u Humsku vratio da bi preuzeo ulogu trenera.

Posle sporazumnog raskida ugovora crno-belih sa Miroslavom Đukićem, novog trenera ne očekuje ni malo lak zadatak. Bezidejna i neefikasna igra Partizana nije počela ovog leta, već je sindrom koji traje mesecima unazad, a vremena za popravljanje više nema, pošto već u četvrtak srpskog vicešampiona očekuje važan evropski test protiv danskog Nordsjelanda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Novi šef struke kluba iz Humske zato i napominje da će prvih dana više raditi na psihološkom podizanju ekipe, a za drugu taktiku trebaće vreme za uigravanje.

– Poziv je došao iznenada. Četvrti put se vraćam u Partizan i znam šta su zahtevi kluba, koje su mi obaveze. Vrlo dobro znam šta navijači očekuju i ne dolazim baš u nekom idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Jedino što nam vreme nije baš saveznik. Ekipa je u grču, treba da se podigne i to je prvi zadatak, da se poradi na psihološkom planu. Vremena za neke velike promene nemamo, ali za rad i za detalje imamo – rekao je Mirković.

Uprkos sumnji javnosti u kvalitet sadašnjih igrača Partizana, novi trener tvrdi da ima na raspolaganju dobar tim.

– Čim su tu, ovi igrači Partizana imaju određeni kvalitet. Oni su odabrani od najboljeg uzorka i mi to publici moramo da damo. Navijač Partizana zna šta je lepo i dobro – naglasio je Mirković.

Iako igrački kvaliteti Mirkovića nikada nisu bili sporni, navijačima Partizana mogao bi da zasmeta nedostatak trenerskog iskustva. Na poziciju šefa struke crno-belih dolazi s mesta pomoćnika selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića, dok je samostalno do sada vodio samo Sinđelić. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev tvrdi da je Mirković uprkos tome najbolje rešenje za klub.

– Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. O njemu sam se poslednjih godinu, dve intenzivno obaveštavao sa svih strana, pričao sa njim i družio se. Bio sam dovoljno upoznat sa onim što može da mi pruži. Pravimo novi Partizan, imamo želju da stvaramo, da rastemo, i da ovo bude projekat na duži period. Bata ima ime reputaciju, harizmu i znanje da to iznese – zaključio je Iliev.

U stručnom štabu Zorana Mirkovića biće: Gordan Petrić (pomoćnik), Nemanja Jovšić, Miša Filipović, Aleksandar Tomić i Strahinja Pandurović. Mirković sinoć nije vodio ekipu protiv Mladosti, već je to radio Žarko Lazetić. Debi na klupi novi trener će imati protiv Nordsjelanda.

            Peti trener s kojim je Saša Ilić igrao

Zoran Bata Mirković je četvrti trener s kojim je kapiten Saša Ilić već igrao u Partizanu. Ilić je pre Mirkovića igrao i sa Aleksandrom Stanojevićem, Vukom Rašovićem, Ljubinkom Drulovićem i Ivanom Tomićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari