Mirne mreže u Novom Sadu 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Vojvodine remizirali su u derbi meču 18. kola Super lige Srbije na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

 U susretu koji nije obilovao prilikama, crno-beli su bili bliži osvajanju tri boda, iako su domaći imali više upućenih šuteva u okvir gola. Novosađani su uglavnom pretili udarcima sa distance, a u tom segmentu igre su se više od ostalih isticali Malbašić i Babić.

S obzirom na to kako se odvijaoduel na „Karađorđu“ gosti iz Humske imaju više razloga za nezadovoljstvo. Imali su veći posed lopte, pokušavali preko Božinova i Leonarda, ali je Kordić ostao nesavladan. Upravo je bugarski internacionalac imao dve ozbiljne šanse da donese vođstvo svojoj ekipe, ali je golgeterski post koji traje još od kup duela protiv Žarkova nastavljen i u središtu pokrajine. U prvom poluvremenu je traljavo odreagovao na odličnu asistenciju Leonarda, mada je pre toga prilično lepo pobegao Antiću, da bi u nastavku iz ne baš idealne pozicije pogodio dalju stativu gola domaćih.

Znao je strateg Vojvodine Nenad Lalatović od kog igrača crno-belih preti najveća opasnost, pa je svojim izabranicima naredio da koriste sva legitimna fudbalska sredstva u svođenju Leonardovog umeća na minimum. Neretko se dešavalo da vodeći strelac domaćeg šampionata s bolnom grimasom na licu ustane sa trave novosadskog stadiona, ali je uprkos tome mogao da postane junak derbija da je njegov udarac pred kraj meča, umesto na prečki, završio u golu.

Trener gostiju Marko Nikolić je upario Jevtovića i Evertona na sredini terena što je uz solidnu igru poslednje četvorke anuliralo završnicu Novosađana, koji su mogli čak i da se dokopaju celog plena da je Malbašićev udarac na samom kraju utakmice završio iza Kljajićevih leđa.

Meč koji je završen najnepopularnijim rezultatom i u kome je glavni arbitar Danilo Grujić pokazao šest žutih kartona bio je prvi sa ovakvim ishodom još od jeseni 2008. godine. I jedni i drugi su posle ovog kola ostali rame uz rame na tabeli sa 39 osvojenih bodova omogućivši lideru Crvenoj zvezdi da im se dodatno udalji ukoliko večeras slavi protiv Mladosti iz Lučana na najvećem srpskom stadionu.

U borbi za nove bodove Partizan će u nedelju dočekati Javor, dok će Vojvodina istog dana odigrati derbi susret u Kruševcu protiv četvrtoplasiranog Napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari