Mitrović: Na leđima igrača se sve lomi, imam ogroman osećaj gorčine 1foto: ABA liga

Činjenica da je peti meč finala ABA lige trajao oko tri i po sata, kao i da je prekid, izazvan početkom treće deonice, prouzrokovao jednosatnu pauzu proizveli su kod Luke Mitrovića gorčinu zbog koje su mu osećanja bila pomečana posle pobede (80:77) i osvojene titule u ABA ligi.

Podsećali su iz Crvene zvezde svoje navijače danima unapred da eventualnim ispadima mogu prouzrokovati pražnjenje tribina u majstorici; ponašanje simpatizera crveno-belih bilo je već pod lupom zbog ispada u drugom susretu finala (Zvezda i kažnjena delimičnim zatvaranjem tribina i sa 60 hiljada evra) međutim apeli nisu osvestili one koji bi trebalo da svojim ponašanjem budu apsolutna podrška Branku Laziću i saigračima.

Meta su bile sudije, koje su možda i mogle bolje da se snađu na parketu hale „Aleksandar Nikolić“ međutim, navijači nikako nisu smeli da svojim miljenicima otežaju put ka tituli i uopšte dovedu u pitanje odigravanje majstorice.

Da je pauza kojim slučajem duže potrajala, utakmica je mogla da se ne odigra i bude registrovana službenim rezultatom.

„I pored osvojenog trofeja, imam ogroman osećaj gorčine zbog svega što se dešavalo i što se dešava iz godine u godinu. Ovo ne govorim kao zvezdaš ili partizanovac, neko kao igrač koji sve ovo trpi i na čijim leđima se koplja lome. Ne znam kome sve ovo ide u korist, voleo bih da se više nikada ne ponovi. Za ovo smo se borili i trenirali deset meseci, a onda usledi pauza od sat vremena, nakon čega utakmica može da se prelomi na bilo koju stranu i da na kraju ne zavisi od vas. Na ljudima koji su na pozicijama je da učine da se ovo više ne dešava, ako je ikako moguće. Čestitam igračima Partizana, sačuvali smo hladne glave i mi i oni, kao i svojim igračima na celoj ovoj sezoni“, tužno i razočarano delovao je Luka Mitrović sumirajući utiske posle osvojene ABA lige.

Poenitirao je povratnik u redove crveno-belih, međutim, prevashodno je da najveći srpski rivali zaista pokažu želju i spremnost da se strasti smire, a ne da sve ostane na javno izgovorenim pozivima na smanjivanju tenzija, a da se iza kulisa čine postupci koji su daleko od iskrenosti i pronalaženju načina da se sve svede na sportsko rivalstvo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari