Mitrović: Ne zavaravamo se pobedama 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u nedelju (18.30) u 21. kolu ABA lige. Crno-beli su domaćini u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a drugi ovosezonski derbi u regionalnom takmičenju mogao bi da definitivno odgovori na pitanje ko će osvojiti prvo mesto u ligaškom delu takmičenja.

Iako ishod duela ova dva tima često ne zavisi od trenutne forme, pa i kvaliteta ekipa, čini se da su crveno-beli veliki favoriti. Na prvom susretu u ABA ligi, kao i na nedavno odigranoj finalnoj utakmici finala Kupa Radivoja Koraća, Zvezda je potpuno nadigrala Partizan i teško je očekivati da se u međuvremenu nešto bitno promenilo.

Ekipa Dejana Radonjića nalazi se u odličnoj formi, vezala je dve pobede u Evroligi i nakon verovatnog izbacivanja ruskih ekipa iz ovog takmičenja ponovo se nalazi u konkurenciji za plej-of.

– Od Kupa smo imali niz neverovatno teških utakmica za nas, a tako će se i nastaviti. Nakon Partizana nas čeka duplo kolo Evrolige, pre derbija koji sad ide odigrali smo tri evroligaška meča, teška, zahtevna, sa velikom potrošnjom, ali to nije nešto sa čime se susrećemo prvi put ove sezone. Siguran sam da ćemo zbog važnosti i težine derbija naći motivacije i snage da budemo na nivou – rekao je Luka Mitrović u najavi duela sa crno-belima.

Krilni centar Zvezde je trenutno jedn od najboljih igrača svoje ekipe. Sjajnu formu potvrdio je i u meču Evrolige sa Baskonijom kada je serijom poena u drugoj četvrtini pomogao crveno-belim da stignu veliku prednost gostiju. Mitrović smatra da će Partizan biti izuzetno motivisan da se iskupi pred svojom publikom za dva ovosezonska poraza.

– Ne treba da nas zavaraju te dve ubedljive pobede u derbijima. Igraju pred svojim navijačima, motivacija će im biti na jako visokom nivou. Sa tribina će crpeti dodatnu snagu i treba mirne glave da uđemo u meč i da pokušamo što duže da sačuvao tu mirnu glavu. Mislim da je to u derbijima jedan od ključeva za dobru igru– rekao je Mitrović.

Zvezda je u duelu protiv Baskonije igrala bez plejmejkera Stefana Markovića, ali postoje šanse da će on biti u timu na duelu protiv crno-belih.

– Marković će igrati na sledećoj utakmici, ali ne znam kojoj – rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić, a zatim konkretizovao priču.

– Ne bih mogao da kažem precizno da li će biti u ekipi za Partizan. Nisu velike šanse da zaigra, ali ne bih sada o tome. Bitno je da povreda izgleda bolje nego što je to prvobitno bilo. Nama je težak raspored i vrlo nam je potrebno da imamo sve igrače – izjavio je prvi stručnjak crveno-belih.

Smailagić spreman

Medicinski tim Partizana procenio je da Alen Smailagić može da bude u ekipi koja će nastupiti u meču 21. kola ABA lige protiv Crvene zvezde. Krilni centar crno-belih povredio je koleno na meču polufinala Kupa Radivoja Koraća protiv FMP, zbog čega nije mogao da igra na finalnoj utakmici.

ABA liga 21. kolo

Subota

Mornar – Cedevita  16.00

Zadar – Budućnost 19.00

Nedelja

Mega – Igokea         12.00

Cibona – Borac        16.30

Partizan – Crvena zvezda  18.30

Krka – Split   20.30

Ponedeljak

Studentski centar – FMP   17.00

Tabela. Crvena zvezda 17-1, Partizan 16-3, Budućnost 14-3, Cedevita 11-7, Igokea 10-9, FMP 10-8, Mega 8-11, Studentski centar 8-11, Cibona 8-10, Mornar 7-11, Borac 7-11, Zadar 6-12, Split 3-16, Krka 3-15.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari