Mitrović pogađa, selektor slavi 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Koliku god minutažu da dobije u zadnjih 180 minuta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Aleksandar Mitrović će sigurno gledati da pojača lični golgeterski učinak u A reprezentaciji Srbije.

U kakvoj formi igra od početka sezone nije isključeno da već posle mečeva sa Luksemburgom (prekosutra) i Litvanijom (nedelja) značajno „prešiša“ još jednu legendu ovdašnjeg fudbala, jer mu prva Zvezdina zvezda Rajko Mitić beži samo jedan pogodak (32). Odnosno još više se približi Savu Miloševiću (37), Blagoju Marjanoviću (37), Milanu Galiću (37) i Stjepanu Bobeku (38).

– Mitar je uvek tu za reprezentaciju, bez obzira da li su u pitanju prijateljske ili bitne utakmice. On je pravi primer kako se ophodi jedan reprezentativac. Drago mi je što je sve bliži Bobekovom rekordu – kapiten „orlova“ Aleksandar Kolarov odao mu je priznanje posle oktobarske prijateljskog meča s Paragvajem.

S tim što robusni Smederevac ne bira priliku, takmičenje i rivale već uvek, svuda i prostiv svih „kidiše“ na mrežu. Tako je minulog vikenda dodatno učvrstio status prvog strelca Čempionšipa, s dva više precizna udarca od prvog pratioca Olija Votkinsa iz Bentforda (10), trećeplasiranog Karlana Granta iz Hadersfilda (9), Halovog DŽeroda Bovena (9)… I ne samo to, njegov potez je Fulamu doneo sva tri boda protiv Birmingema i napredak na listi drugog po kvalitetu takmičenja u Engleskoj, pa je klub iz Londona posle 16 kola sedmi na tabeli, s dva koraka zaostatka za najbližim takmacima u borbi za prelazak u Premijer ligu. Zapravo, bez smederevskog „poentera“ u duelima s Lutonom, Čarltonom, Redingom… trener Skot Parker i njegova ekipa bili bi u velikom problemu s realizacijom, jer je naš as dao tačno polovinu timskih golova.

Grupa B

1. Ukrajina 19

2. Portugal 11

3. Srbija 10

4. Luksemburg 4

5. Litvanija 1

14. novembar

Srbija – Luksemburg 20.45

Portugal – Litvanija 20.45

17. novembar

Srbija – Ukrajina 15.00

Luksemburg – Portugal 15.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari