Mladi fudbaleri Srbije poraženi od Nemačke, bez šanse za polufinale 1Foto: Beta/Franco Debernardi/ANSA via AP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Trstu od Nemačke s 1:6 u drugom kolu Grupe B i tako ostala bez šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Ekipa Gorana Đorovića kao i u prvom meču protiv Austrije potpuno je bila van ritma i neubedljiva. Nemačka je od samog početka kontrolisala situaciju na terenu u Trstu i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

Vodeći gol za Nemce posle odlične akcije postigao je Marko Rihter u 16. minutu, da bi na 2:0 povisio Đanluka Valdšmit u 30. posle greške Saše Lukića na oko 35 metara od svog gola.

Valdmišt je svoj drugi gol, a treći za Nemačku postigao u 36. minutu, da bi Mahmud Daud u 69. povisio na 4:0, a het-trik kompletirao je Valdšmit u 80.

Kapiten Srbije Andrija Živković u 85. minutu iz jedanaesterca uspeo je da postigne počasni gol za Srbiju, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Arne Majer.

Nemačka je pobedom nad Srbijom praktično osigurala plasman u polufinale Evropskog prvenstva, ali i izborila vizu za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Nemačka je prva u Grupi B sa šest bodova, tri više od Danske i Austrije (3:1), dok je Srbija poslednja bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari