Mladi fudbaleri Srbije u finišu ubedljivo savladali Jermeniju 1Foto: FSS sajt

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Jerevanu selekciju Jermenije sa 4:1, u trećoj utakmici Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Gol za domaću selekciju postigao je Mikajel Mirzojan u 36. minutu, izjednačenje selekciji Srbije doneo je Strahinja Eraković u 56. minutu, dok je gostujuća reprezentacija do pobede došla golovima Nikole Terzića u 85, Slobodana Tedića u 88. i Željka Gavrića u šestom minutu nadoknade.

Jermenija je do vođstva mogla u 33. minutu, ali je gol Žirajra Šagojana poništen, zbog igranja rukom Grenika Petrosjana, dok je lopta išla ka golu.

Tri minuta kasnije domaća reprezentacija ipak dolazi do prednosti, nakon što je Mirzojan iskoristio centaršut Šagojana i glavom savladao golmana Miloša Gordića.

U nastavku selekcija Srbije do izjednačenja je došla golom Erakovića u 56. minutu, koji je odlično reagovao na centaršut iz slobodnog udarca Gavrića.

Do kraja meča najbolju priliku za promenu rezultata Jermenija je imala u 67. minutu, kada je iz šesnaesterca prečku pogodio Šagojan.

Golove za pobedu Srbije postigli su Terzić u 85. minutu, nakon što je došao do odbijene lopte, a tri minuta kasnije u strelce se upisao Tedić, koji je bio sam na gol liniji.

Gavrić je u nadoknadi vremena izborio udarac sa „bele tačke“, ali je u šestom minutu nadoknade bio neprecizan sa penala, da bi samo tridesetak sekundi kasnije postigao gol iz igre.

Na tabeli Grupe H Srbija zauzima četvrto mesto sa četiri boda iz tri meča, dok je Jermenija na petom mestu sa bodom manje, uz utakmicu više.

Srbija u sledećem kolu igra protiv Francuske 12. oktobra na stadionu Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari