Mladi Užičanin i njegov trener osvojili zlatne medalje na prvenstvu Balkana u karateu 1Miloš Ršumović i Sergej Kurćubić/Foto: KK Užice

Dvanaestogodišnji Sergej Kurćubić, član Karate kluba Užice, i njegov trener Miloš Ršumović osvojili su zlatne medalje na Prvenstvu Balkana u karateu za pionire, nade, seniore i veterane.

Na takmičenji, koje je u Beogradu počelo 3. i završava se 5. juna, Sergej Kurćubić se takmičio u katama i, posle pet pobeda, postao je prvak Balkana.

Sergej pohađa peti razred u „Prvoj osnovnoj školi kralj Petar II“ i odličan je učenik.

Mladi Užičanin i njegov trener osvojili zlatne medalje na prvenstvu Balkana u karateu 2
Sergej Kurćubić/Foto: KK Užice

Do zlatne medalje, talentovani mladi karatista je stigao nakon što je pobedio svoje vršnjake iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, dvojicu takmičara iz Slovenije, a u finalu je pobedio takmičara iz BiH, rezultatom 4:1.

Njegov trener Miloš Ršumović, koji je nastupao u kategoriji veterana od 35 do 45 godina i preko 84 kg težine, zlatnu medalju je osvjio u borbama.

„Ovo je veliki uspeh za naš klub i za grad. Sergej je ubedljivo pobedio sve svoje protivnike i pokazao kako se bori za svoju zemlju i svoj klub“, rekao je za Infoeru njegov trener Miloš Ršumović.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari