Modrić: Velesila smo u fudbalu 1Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Kapiten Hrvatske Luka Modrić bio je presrećan nakon pobede njegove reprezentacije nad Marokom od 2:1 i osvajanjem bronze na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

“ Mislim da smo napravili nešto strašno za Hrvatsku i hrvatski fudbal. Hteli smo zlato, bili smo blizu, žao nam je zbog toga, ali moramo biti ponosni i srećni i na kraju dolazimo kao pobednici u Hrvatsku. Idemo da se proveselimo i uživamo u ovome. Ovo je velika stvar. Nismo čudo koje se dogodi svakih 20 godina, već smo konstanta. Ne može se na nas gledati kao na „dark horse“, već kao velesilu u fudbalu. Nasa budućnost je svetla. Neki su po prvi put tu i osvojili su medalju. Meni je trebalo za to 12 godina. Prošao sam sve i svašta. Oni to trebaju ceniti. Igraću za Hrvatsku i dalje, u Ligi nacija sasvim sigurno. Nakon toga ćemo videti kako će ići dalje“, istakao je kapiten Hrvatske.

Vezni fudbaler Mateo Kovačić je istakao da su obe medalje za njega posebne.

„Fenomenalan je osećaj. Hteli smo da igramo sutra, ali nije išlo. Danas smo onda imali svoje finale, nema lepše stvari nego napraviti uspeh za Hrvatsku. Obe medalje su posebne. Bio sam 2018. mlađi i gledao sam Luku kako igra i kako se ponaša. Hteo sam bar približno odigrati kako su oni igrali pre četiri godine. Mladi igrači takođe moraju učiti od Luke. Nadam se da će mladi s godinama nastaviti s razvojem koji su započeli jer imaju kvalitet“, rekao je Mateo Kovačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari