Moguće odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju 1Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Japan ima mogućnost odlaganja Olimpijade sve do kraja godine, izjavila je danas japanska ministarka za Olimpijske igre Seiko Hašimoto, pozivajući se na ugovor koji Tokijo ima sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK).

Hašimoto je, odgovarajući na pitanja poslanika u japanskom parlamentu povodom situacije sa korona virusom, objasnila da Tokio prema ugovoru sa MOK ima mogućnost da odlaže Igre sve do kraja godine.

„U ugovoru stoji da će se Igre održati tokom 2020. godine. To se može tumačiti kao dozvola za odlaganje, iako radimo sve što možemo kako da bi se Igre održale prema prvobitnom planu“, izjavila je Hašimoto.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo bi da budu održane od 24. jula do 9. avgusta, ali ih je u opasnost dovelo širenje epidemije korona virusa koja se pojavila u susednoj Kini.

Agencija Rojters poseća na prošlonedeljnu izjavu predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da je ta organizacija i dalje „potpuno posvećena“ planu da se Olimpijada održi prema utvrđenom kalendaru.

Japan je do sada u pripreme i organizaciju Olimpijade uložio oko 11 milijardi evra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Moguće odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju”

  1. Ma ekstra, treba da ih odlože do nove godine, otvaranje 25.12.’20. (Božić) a završetak 12.02.’21. (Kineska nova godina).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.