Moja supruga i deca beže od bombi: Bahar kroz suze o događajima u Izraelu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvi put od napada na Izrael i početka ratnog stanja, Barak Bahar se pojavio pred medijima.

Uoči i posle utakmica u Srbiji nije odgovarao na pitanja, ali u UEFA takmičenjima drugačije. Govorio je dugo i emotivno, najmanje o utakmici sa Lajpcigom, a nije mogao u pojedinim trenucima da zadrži suze, piše Sport Klub.

Baharov monolog trajao je više od pet minuta, videlo se koliko je potresen dešavanjima u domovini i zabrinut, pre svega, za svoju porodicu.

„Razgovarao sam juče sa Mihaelom, divnim dečakom koji ima devet godina. Voli fudbal i navija za Barselonu. Ujutru 7. oktobra teroristi Hamasa ušli su u njegovu kuću, ubili mu roditelje i kidnapovali mu sestru. Sa majkom i drugom sestrom se sakrio u ormar, ćutali su 14 sati u uspeli da pozovu policiju. To je samo jedan od slučajeva koji su se dogodili“, rekao je Bahar.

Izrazio je Zvezdin trener nezadovoljstvo što ne poštuju svi u fudbalu žrtve:

„Pitam se gde je poštvanje prema 1.400 ubijenih ljudi, zaklani su jedan po jedan. Devojke su silovane, porodice izgorele, trudnim ženama su otvarali stomake. Kako ignorisati to, jer veliki broj ljudi voli fudbal. Neki klubovi su odlučili da ne poštuju nečiju smrt. Da li je sve u novcu?“

https://www.danas.rs/sport/cavi-nadam-se-da-ce-se-neko-od-povredjenih-igraca-vratiti-u-tim-za-el-klasiko/

Prepričao je i šta preživljava njegova porodica u Izraelu.

„Vidimo da FS Nemačke i klubovi staju na pravu stranu žrtava, to je tračak svetlosti. Osećam podršku mog kluba. Moja zemlja krvari, moja porodica, supruga i troje dece, svakodnevno trče u skloništa. Upravo pre sat vremena se blizu naše kuće dogodila eksplozija. Mnogo ljdui u Izraelu je slomljeno telesno i u duši, ali niko ne može da nas slomi. Nemamo druge opcije“, konstatovao je Bahar u emotivnom monologu, dan pred meč sa Lajpcigom.

Prvo pitanje Baharu posle monologa bilo je – može li uopšte da se fokusira na fudbal?

„Sada ćemo stisnuti prekidač, okrenuti se utakmici. Foksuriani smo na meč. Izaći ćemo spremni.“

Primili ste mnogo golova, može li tim da bude defanzivno stabilniji u Lajpcigu?

„Primili smo dva gola iz jednog šuta u prošloj utakmici, ali smo igrali dobro i u drugim okolnostima moglo je da bude 5:0 ili 6:0. Neće biti lako, ali želimo da se unapredimo u odbrani.

Imate li nedoumica oko tima?

„Svi su zdravi, a tim ćete videti sutra. Uvek želimo da pobedimo, nećemo odstupati od naše filozofije.“

Hoće li Mijatović i Nedeljković konkurisasti sutra za prvi tim?

„Biće sa prvim timom.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari