Mornar ostao bez Evrokupa 1Foto: STARSPORT

Naoštrili su se u toku pandemije korona virusa; još dok se nije znalo da će sezona 2019/20 biti otkazana, Mornar je bio najangažovaniji regionalni klub na košarkaškom tržištu.

Nadali su se potajno Barani da bi eventualnim uspehom u ABA ligi mogli i do Evrolige, dok su bili, gotovo ubeđeni, da im mesto u Evrokupu naredne sezone neće izmaći.

Braća Pavićević, koji ne samo da čine trenerski, već i upravljački tandem u klubu, nagoveštavali su velike planove za narednu sezonu; obnovljeni su ugovori sa skoro svim važnijim igračima, angažovani su i Tejlor Smit, prethodno i Aleksandar Lazić, međutim jučerašnja vest sasvim je sigurno, rastužila je sve u lučkom crnogorskom gradu.

Naime, Evrokup je i zvanično saopštio imena 24 kluba koji će sledeće sezone činiti ovo renomirano takmičenje; iz ABA lige pozivnice su dobili Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija, tako da će Mornar, najverovatnije, sledeće sezone ostati bez međunarodnih takmičenja, a iz kluba navode da će razmotriti i učešće u ABA ligi.

Partizan je imao garantovano mesto kao četvrtfinalista Evrokupa u otkazanoj 2019/20, dok su Budućnost i Cedevita Olimpija dobili specijalne pozivnice.

Očekivalo se da Barani dobiju pozivnicu, s obzirom na to da su u trenutku prekida sezone imali bolji međusobni skor od Ljubljančana na deobi četvrte pozicije na tabeli ABA lige sa skorom 13-8. Ipak, u Evroligi su procenili da bi za Crnu Goru bilo previše da imaju dva predstavnika u Evrokupu naredne takmičarske godine.

Specijalne pozivnice dobili su još i Nanter, Huventud i Venecija.

Učesnici drugog po jačini evropskog takmičenja biće: Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija, Monako, Bašakšehir, Frankfurt, Bursaspor, Breša, Gran Kanarija, Burž, Huventud, Lietkabelis, Lokomotiva Kubanj, Makabi Rišon, Levaloa, Andora, Nanter, Promiteas, Ulm, Antverpen, Venecija, Unikaha, Uniks i Virtus.

Žreb grupa za Evrokup biće 10. jula kada će i Partizan saznati rivale u grupnoj fazi koja je na programu od 30. septembra do 16. decembra.

Uslediće dve nedelje pauze, pa Top 16 faza od 30. decembra do 3. februara 2021. Četvrtfinale je planirano od 2. do 10. marta sledeće godine, polufinale u terminima od 16. do 24. marta, i finale od 6. do 14. aprila 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari