Mozzart spojio tehnologiju i ekologiju na Heapcon-u: Akcijom „Čep po čep” do 100.000 dinara za organizaciju „Čepom do osmeha” 1Foto: Promo

Prepoznatljive žuto-ljubičaste boje, nasmejan i ljubazan tim, VR igrica u kojoj su se „branili” penali a pobednik odneo kući potpisani dres fudbalske reprezentacije Srbije, bili su samo deo sjajne atmosfere koja je vladala oko Mozzartovog štanda na nedavno održanoj Heapcon konferenciji.

Imajući u vidu da ovakvi događaji okupljaju mlade ekološki osvešćene ljude, Mozzart je pored svog štanda instalirao i tubu za prikupljanje čepova i za svaki ubačeni čep donirao novčani iznos. Tokom dva dana konferencije prikupljeno je ukupno 100.000 dinara koji su preusmereni organizaciji „Čepom do osmeha”.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću kao srebrni sponzor podržao je jedan od najznačajnijih događaja u IT industriji na kojem su se kroz predavanja i brojne zanimljive aktivnosti razmenjivala znanja, iskustva i entuzijazam

„Edukacija i nadograđivanje naših tehnoloških znanja su sjajne, ali nemaju smisla ukoliko na prvom mestu ne vodimo računa o okruženju u kom živimo. Zato pozdravljam akciju koju je kompanija Mozzart organizovala na Heapcon konferenciji i smatram da svi treba da damo svoj doprinos“, istakla je Anđelka Babić, jedna od učesnica Heapcon konferencije.

Iako se ne percipira primarno kao tehnološka firma, IT tim predstavlja nervni sistem kompanije Mozzart, bez kojeg nijedna poslovna operacija ne može da funkcioniše. Mozzartova IT direkcija je ovog meseca dobila i svog jubilarnog 100. zaposlenog i to koleginicu koja je tokom više od osam godina u kompaniji pokazala izvanrednu želju da uči napreduje, što joj je Mozzart i omogućio.

Kompanija konstantno ulaže u svoje zaposlene pa je oko 20 programera iz Mozzart IT direkcije pisustvovalo Heapcon konferenciji, ispratilo predavanja i informisalo se o aktuelnim trendovima i inovacijama.

„Kako je ovo konferencija kojoj prisustvujem posle duže pauze, atmosfera je bila i više nego pozitivna. Ljudi su bili raspoloženi za upoznavanje, druženje i deljenje ličnih iskustava. Nakon predavanja na svakoj pauzi smo mogli obići štandove sponzora, među kojima je bila i moja kompanija, koja je meni i velikom broju kolega omogućila ovu eduakciju. Mozzart je i društveno odgovorna kompanija koja godinama učestvuje u različitim humanitarnim akcijama, a ovog puta na Heapconu je za svaki prikupljeni čep donirala novčana sredstva organizaciji ,,Čepom do osmeha”. To me raduje jer mi je veoma važno da kompanija u kojoj radim vodi računa o ekologiji i zaštiti životne sredine“, istakao je Filip Minić, zaposleni u Mozzartovom Web Frontend timu.

Mozzartov štand na Heapcon konferenciji bio je jedan od najzapaženijih i to u konkurenciji sa više od 30 kompanija koje su se predstavljale kroz zanimljiv sadržaj i aktivacije. Tokom dva dana druženja, 450 učesnika je razmenjivalo iskustva, kontakte i novine u tehnološkom svetu. Mozzartov tim je bio tu da porazgovara sa svima i upozna učesnike sa IT delom kompanije, koji već 21 godinu razvija i održava složen sistem za milionski broj korisnika na tri kontinenta. Osim ekološko-humanitarne akcije, Mozzart je povezao sport, aktuelnu euforiju oko Svetskog prvenstva u Kataru i ljubav prema savremenim tehnologijama kroz VR igricu u okviru koje su posetioci njihovog štanda mogli da virtuelno brane penale i osvoje brojne vredne nagrade, a najuspešniji virtuelni golman osvojio je potpisan dres fudbalske reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari