Mučne godine u Realu ubedile ga da je kraj: Eden Azar odlučio da se penzioniše u 32. godini 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

U zenitu karijere bio je jedan od najboljih fudbalera na svetu, Real je za njegov dolazak izdvojio više od 100 miliona evra.

Bio je oličenje vrhunskog tehničara i igrača koji je pravio veliku razliku na terenu u korist svog tima. Nastupajući za Čelsi naosvajao se trofeja i to kao lider „plavaca“. Nažalost, prelazak u Real Madrid ispostaviće se za Edena Azara kao potpuni promašaj zbog kojeg je odlučio da okonča profesionalnu karijeru u 32. godini života.

Konstantne povrede u kombinaciji sa stilom života za posledicu su imali da dugogodišnji reprezentativac Belgije ovoga leta ne dobije nijednu primamljivu ponudu zbog koje bi promenio ili barem prolongirao odluku koja je danas obznanjena.

Prečesto odsutan sa terena, u Madridu je neretko kuburio sa viškom kilograma prouzrokovanih nezdravim stilom života, što je i sam priznao, objašnjavajući da jednostavno obožava slatko.

Mnogo se mučio sa povredama u Madridu, neretko se dešavalo da se jedna za drugom vežu i to taman kada bi se oporavio i napokon stavio na raspolaganje stručnom štabu.

Nezadovoljan, a pritom i uporan u nameri da ostane u Realu do isteka ugovora, na kraju je imao i konflikt sa Karlom Anćelotijem

Real je dugo pokušavao da sa njim raskine saradnju, nakon što je Čelsiju platio 115 miliona evra na ime obeštećenja.

Dve strane su se ovoga leta dogovorile u vezi sa uslovima raskida ugovora koji je bio na snazi još godinu dana.

Imao je Azar određenih planova da možda ponovo zaigra u Belgiji ili u u Americi, međutim njegova supruga nije želela da se seli iz Madrida.

Posle dogovora sa porodicom, Azar je danas obavesito javnost da se povlači sa fudbalske scene u 32. godini života.

– Morate da slušate sebe i da kažete ’dosta je’ u pravom trenutku. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim profesionalnu fudbalsku karijeru. Uspeo sam da ostvarim san, igrao sam i zabavljao se širom sveta. Tokom karijere sam imao sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala vam svima na sjajnim trenucima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao: Lilu, Čelsiju i Real Madridu. I hvala reprezentaciji Belgije. Posebno hvala mojoj porodici, prijateljima, savetnicima i ljudima sa kojima sam bio blizak u dobrim i lošim trenucima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina gde god sam igrao – napisao je Azar u objavi o odlasku u igračku penziju.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je 126 mečeva, postigavši 33 gola. Gledano kroz prizmu klupske i reprezentativne karijere ostvario je učinak od 200 golova, 193 asistencije i 15 trofeja. Bez ikakve dileme najvredniji je onaj u Ligi šampiona sa Realom.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari