Lučić se oporavio, Teo ne ide u Kinu 1Foto: FoNet/Košarkaški savez Litvanije

Srpski plejmejker Miloš Teodosić neće otputovati sa reprezentacijom Srbije u Kinu, na tri pripremne utakmice pred Svetsko prvenstvo, saznaje nezvanično Sport klub.

Nakon što je obnovio povredu stopala u utakmici protiv Litvanije bilo je izvesno da Teodosić neće braniti boje Srbije na Mundobasketu.

Ipak, nakon pregleda i terapija u Bolonji selektor Aleksandar Đorđević rekao je da Teodosić još nije otpisan.

Teodosić će, za sada, ostati u Beogradu, kako bi odradio terapije.

Rok za prijavu konačnog sastava koji će predstavljati Srbiju na najvećoj košarkaškoj svetskoj smotri je 48 sati pre početka turnira, pa ostaje još vremena da selektor Đorđević „promeša karte“.

Za razliku od Akropolis kupa u Atini, Aleksandar Đorđević će na turniru u Kini moći da računa na Vladimira Lučića, koji se oporavio od udarca u butni mišić.

Đorđević tako u Kinu vodi 12 igrača, koji bi mogli da predstavljaju Srbiju na Mundobasketu, ali spisak za FIBA svakako još nije definitivan.

U Kinu na pripremni turnir putuju: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Srbija će igrati u Grupi D u Fošanu, protiv Angole, Italije i Filipina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari