Srbija osvojila peto mesto na Svetskom prvenstvu u košarci 1Foto: EPA-EFE/ ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Srbije pobedom su završili učešće na Svetskom prvenstvu u Kini. „Orlovi“ su bili bolji od Češke 90:81 u borbi za peto mesto.

Srbija je u utakmicu ušla odlično, Bogdan Bogdanović je „vezao“ pet poena, ali je ubrzo proradio šut Čeha za tri poena, pa su izabranici Ronena Ginzburga brzo došli do izjednačenja, a zatim i do blagog vođstva.

Od tog trenutka pa sve do kraja druge četvrtine Češka je igrala izvrsno u napadu i jako dobro u odbrani pa je Srbija bila u konstantnom rezultatskom „minusu“, a na odmor je Češka otišla sa „plus 9“ (50:41).

Ipak, treća četvrtina je jedna od najboljih deonica koju su odigrali „Orlovi“ na ovom šampionatu. Rešili su je u svoju korist rezultatom 28:12, a u njoj je pre svega briljirao Bogdan Bogdanović u šutu za tri poena.

Pored njega, u napadu su bili raspoloženi i Stefan Jović i Nikola Milutinov, pa je Srbija posle šest minuta igre u drugom poluvremena povela dvocifrenom prednošću koju nije ispuštala do kraja meča.

U četvrtoj četvrtini su se košarkaši Srbije malo opustili, pa su na kraju Česi uspeli da spuste razliku na jednocifren minus.

Najbolji igrač u selekciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa postignutih 31 poenom, dok je Nikola Milutinov dodao još 14 poena.

U redovima poraženih najefikasniji je bio Patrik Auda sa 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari