Murinju sledi suspenzija, a on poručuje: Znam da je sudiju poslao Juventus 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Forma fudbalera Rome je u silaznoj putanji; u poslednjem kolu Serije A „vučica“ je remizirala sa Veronom (2:2) nadoknadivši dva gola minusa u drugom poluvremenu. Žoze Murinjo je temperamentno ispratio dešavanja u prelomnim trenucima utakmice, na način da je kraj meča morao da isprati iz svlačionice, s obzirom na to da je dobio crveni karton. Zbog isključenja Portugalcu preti suspenzija.

Murinjo je sa godinama iskustva ali i rezultatskih neuspeha razloge slabih igara pronalazio, neretko, u lošoj formi svojih izabranika, nemogućnosti da dovede željena pojačanja, kao i u sudijskim odlukama.

Nakon duela sa Veronom u Rimu, posle dobijenog crvenog kartona, svoju nervozu usmerio je ka deliocu pravde, oštro ga optuživši da je u prestonicu Italije poslat po zadatku.

Protiv Murinja je pokrenut disciplinski postupak i preti mu suspenzija dve ili tri utakmice. Ustanovljeno je da je Portugalac rekao Pajretu: „Znam ja da si ti ovde po zadataku. Poslao te Juventus“, tešku optužbu izneo je portugalski stručnjak.

Murinjo je smatrao da je utakmica morala da bude produžena najmanje šest minuta, a ne četiri, kao je odlučio sudija Pajreto u konsultaciji sa četvrtim deliocem pravde. Trener Rome je prilikom isključenja simulirao kako razgovara telefonom, aludirajući time da je Pajreto prilikom donošenja odluka bio na liniji sa pretpostavljenima koji su ga u Rim poslali po zadatku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari