Musa: Polomio sam telefon kad mi je Miško rekao gde prelazim 1foto:FIBA

Odigrao je sasvim korektno Evropsko prvenstvo u dresu Bosne i Hercegovine. Za odlične partije u dresu Breogana prošle sezone, nagrađen je ugovorom karijere, potpisom za Real Madrid. Ipak, Džanan Musa imao je i veoma težak period u karijeri, kada je morao da se vrati iz NBA, nakon neuspešne epizode u redovima Bruklin Netsa.

Nakon odluke da se vrati u Evropu, Musa se nadao da će rehabilitovati karijeru u Efesu. Ipak, epizodna uloga i neigranje u Evroligi uslovili su da napusti Istanbul. Njegov menadžer, Miško Ražnatović, odlučio je potom da ga preseli u špansku ACB ligu, tačnije klub u kojem ima odlične konekcije, Lugo Breogan.

„Španska liga je primamljiva kad te zovu Real, Barselona, Baskonija… Ja sam sa Efesom završio u julu, vest me je šokirala i ceo odmor mi je bio pod tenzijom. Hoće li biti klub, odgovarajući, hoće li opet poraz u mojoj karijeri. Miško (Ražnatović, agent) me zove i kaže imam sjajnu opciju“, ispričao je 23-godišnji Musa u Inkubator podkastu i nastavio u dahu.

„Ja sad očekujem neku Evroligu, a on mi govori – ideš u Lugo. Rekao mi je da je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne verujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gde je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid“, slikovito je novi član Reala opisao kako se osećao u datom trenutku.

„Pogledao sam malo i video sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se – ovaj me šalje u drugu ligu. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu. Javio mi se istog dana Jasmin Repeša u Fortitudu, to mi je bilo primamljivije, ali posle toga me je zvao čovek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona izbaciti u najbolje klubove i to se i desilo“, naglasio je Musa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je, statistički, odličnu sezonu u Breoganu u formi –  20,1 poen, 5,1 skok i 3,1 asistenciju. Proglašen je i za najkorisnijeg igrača regularnog dela. Nakon sezone provedene u Breoganu, ovoga leta je prešao u Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari