MZT se hvata za slamku 1Foto: Savo Prelević

Četiri kola pre kraja ABA lige sve dileme su, makar formalno otvorene.

Izuzimajući da su Budućnost i Crvena zvezda osigurale učešće u plej-ofu. Naredna runda mogla bi da otkloni još neke, pre svega kad je u pitanju opstanak i „popuna“ prve četvorke.

MZT je u prilici da sam sebi da veštačko disanje i pobedom nad Olimpijom u poslednja tri kola očekuje čudo. U slučaju poraza, Skopljanci bi i faktički bili zakucani za poslednje mesto na tabeli i do kraja bi igrali samo „turistički“, mada i pobeda ne izgleda kao previše bitna s obzirom da im preostaju gostovanja Budućnosti i Mornaru i dočekivanje Cedevite.

U centru pažnje će ipak biti derbi između Cedevite i Budućnosti, jedna od utakmica koja može bitno uticati na određivanje pozicija pred plej-of, mada Zagrepčani matematički još nisu obezbedili plasman među prva četiri tima. Mnogi su skloni nagađanjima da je Cedeviti više u interesu da bude četvrta jer bi tako izbegla Zvezdu u polufinalu, a druga škola čaršijskog predviđanja tvrdi suprotno: da su veće šanse sa crveno-belima na dve, nego na tri pobede. Podgoričani su posle poraza u Baru prilično iskomplikovali borbu za poziciju broj jedan, osim u Zagrebu, gostuju još i Partizanu u Beogradu, a Zvezda koja ima mnogo lakši raspored željno čeka bar jedan kiks. Podgoričani su nedavno bili bolji od Cedevite u Zagrebu u okviru Evrokupa, ali je utisak da ih je zbog tog takmičenja pomalo stigao umor.

Prvu meč loptu za overavanje plej-ofa ima Mornar, Baranima dve pobede u četiri preostale utakmice i teoretski obezbeđuju poziciju broj četiri. Laktaši umeju da budu vrlo neugodan teren za goste, Igokea nema nekih velikih motiva osim čistog prestiža, a Mornar je u vrhunskoj formi. Rezultat na toj utakmici i te kako zanima Partizan, koji mora da pobedi Megu da bi teoretski ostao u trci za plej-of.

Raspored i tabela

  1. kolo

subota

MZT – Olimpija   17.00

Cedevita – Budućnost     19.00

nedelja

Igokea – Mornar               17.00

Partizan – Mega                19.00

ponedeljak

FMP – Crvena zvezda      18.00

Zadar – Cibona   21.00

  1. Crvena zvezda 15 – 3
  2. Budućnost 15 – 3
  3. Cedevita 13 – 5
  4. Mornar 11 – 7
  5. FMP 9 – 9
  6. Partizan 9 – 9
  7. Zadar 8 – 10
  8. Igokea 7 – 11
  9. Mega 6 -12
  10. Cibona 6 – 12
  11. Olimpija 6 – 12
  12. MZT 3 – 15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari