Na Fajnal for u Beograd stiže 10.000 navijača 1Foto: Freeimages/Gabriella Fabbri

Beograd će od 18. do 20. maja biti domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige, a predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević najavio je da će, po ugledu na svetske dvorane, „Štark arena“ dobiti potpuno novi vizuelni identitet.

Biće to spektakl za publiku. Beograd je prestonica košarke, što daje posebnu draž ovom turniru. Upiti pristižu iz čitave Evrope, jer svi žele da budu deo ovog spektakla, rekao je Nikodijević za „Beogradsku hroniku”.

Za titulu prvaka Evrope boriće se Fenerbahče, Real, CSKA i Žalgiris, a očekuje se da u Beograd stigne oko 10.000 navijača, koji bi u našem glavnom gradu trebalo da ostanu najmanje četiri dana.

Spremamo se da ljude koji dođu u Beograd ugostimo na svetskom nivou, naglasio je Nikodijević, napominjući da će se izaći u susret strogim zahtevima klijantele, za šta Beograd ima kapaciteta.

Prenos utakmica završnog turnira obezbeđen je u više od 200 zemalja širom sveta.

Na Beogradskoj tvrđavi u pripremi su i „fan zone“, a pored promotivnih štandova zvaničnih sponzora Evrolige, u raznim performansima, takmičenjima i izložbama uživaće domaći i strani posetioci.

Polufinalne utakmice Fenerbahče-Žalgiris i Real – CSKA na programu su 18. maja, a dva dana kasnije biće odigrano finale i utakmica za treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari