Na meti Crvene zvezde najveći talenat Radničkog iz Niša 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Sve do okupljanja i odlaska na zimske pripreme, u Crvenoj zvezdi će raditi na sređivanju igračkog kadra. Brojni fudbaleri trebalo bi da napuste klub, dok će uprava pokušati da osveži redove prevashodno iskusnijim internacionalcima, međutim u želji da podmlade i kadar učine perspektivnijim, Dejan Stanković i njegovi saradnici na radaru imaju par veoma talentovanih igrača, među kojima je i Stefan Mitrović, 19-godišnji polivalentni ofanzivni fudbaler Radničkog iz Niša.

Prema saznanjima Danasa, Zvezda je već uspostavila incijalni kontakt sa Nišlijama i jasno im predstavila plan angažovanja momka koji je rođen u Kruševcu, ali se još kao dečkić preselio u Kanadu.

U Radničkom, navodno, nisu voljni da tek tako puste možda i najtalentovanijeg igrača u seniorskom sastavu, međutim, poučeni propuštenim šansama da sa Nišlijama uspostave delotvorniju saradnju prilikom prethodnih interesovanja u vezi sa angažovanjem Lazara Ranđelovića, potom i Nikole Čumića, u Zvezdu su spremni da ovoga puta budu konkretniji i direktniji, kako bi preduhitrili konkurenciju.

Mitrović je stigao u Radnički 2019. godine. Debitovao je 23. novembra iste godine u porazu od Crvene zvezde, zamenivši Nikolu Čumića pred kraj utakmice. Prvi start u najboljih jedanaest Radničkog imao je 30. maja 2020. u meču sa kruševačkim Napretkom, a prvi seniorski gol postigao je u trijumfu nad Radnikom iz Surdulice (4:3) 8. juna iste godine.

Mitrović je fudbalski stasavao u Hamilton sitiju i Torontu, pre nego što je stigao u Srbiju. S obzirom na to da ima dvojno državljanstvo, uprkos tome što je zabeležio po jedan nastup za selekciju Srbije do 20 i 21 godine, postoji veliko interesovanje Kanade da zaigra za njihovu reprezentaciju.

Za Radnički je do sada zabeležio 38 nastupa, a postigao je devet golova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari