Na pobedu, pa na plus osam 1Foto: STARSPORT

Partizan još samo u teoriji može spasiti sezonu i to isključivo košarkaškim podvigom u Evrokupu.

U jadranskim okvirima, crno-belima su sve lađe potonule, a da se slično nasukavanje ne bi dogodilo i na međunarodnoj sceni večeras jednostavno moraju trijumfovati.

Druga opcija i negativan epilog značili bi, gotovo izvesno, potpuni sunovrat srpskog velikana u opsesivnoj misiji povratka u Evroligu, koja bi mogla, na kraju, da ima razarajuće dejstvo, ne samo po igrački kadar, već i čitav sportski sektor, zaključno sa čovekom koji je sa predsedničke pozicije povlačio ključne poteze.

Partizanu u goste dolazi zahuktala Lokomotiva (20.30) i osim trijumfa u Hali sportova „Ranko Žeravica“, crno-belima će u 4. kolu Top 16 faze biti eventualno potrebna i pobeda sa osam i više razlike.

Pravu „papazjaniju“ kao i bezbroj puta u tekućoj takmičarskoj godini, napravili su Novica Veličković i saigrači u Krasnodaru.

Imali su u jednom trenutku „auto-put“ do suštinski važnog brejka, ali su, nekako očekivano, zapali u bezidejnost koja ih je koštala poraza od sedam poena razlike (74:67).

Na skoru 1-2 i laicima je jasno da je izabranicima Saša Filipovskog neophodna pobeda od najmanje osam poena kako bi u slučaju poravnatog skora imali bolji međusobni odnos sa Lokomotivom.

– Svesni smo da je vrlo važna utakmica u kojoj je sve moguće. Nadam se da će nam ovaj meč biti najbolji do sada i da ćemo ga zbog njegove važnosti, ali i zbog nas samih, odigrati na najvišem nivou – istakao je Filipovski.

U odnosu na prvi susret, Lokomotiva će biti kvalitetnija za nastupe bivših igrača Partizana – Drua Gordona i Najdžela Vilijamsa Gosa.

Gordon je već debitovao za Lokose u VTB ligi protiv Zenita, dok bi nekadašnji plej crno-belih to večeras trebalo da uradi.

– Igramo protiv ekipe koja poseduje individualan kvalitet, zato očekujem da igramo timski, da se borimo svih 40 minuta i da kolektivnom igrom u odbrani i napadu damo sve od sebe kako bismo zaustavili jake strane pojedince Lokomotive. Igrači moraju da ostave sve po strani jer su najvažniji ‘čista glava’, samopouzdanje i mirnoća. Igramo za naše navijače jer znamo koja su njihova očekivanja i šta je Partizan, zato moramo da nastavimo da se borimo i verujemo u sebe – naveo je trener Partizana.

Savrasenko i Pašutin sa pozicija generalnog i tim menadžera napravili su brojne dobre poteze na tržištu.

Lokomotiva je tokom sezone angažovala pojedince poput Kraforda, Linča i Harvija sa određenim NBA iskustvom i vrlo velikom tržišnom vrednošću za evropske prilike.

Vilijams Gos je bio neophodan, s obzirom na to da se organizacija igre uglavnom svodila na iskustvo i odličnu „pik“ igru Kalnietisa koji samo u Evrokupu ima odlične 7,3 asistencije u proseku.

Lokomotiva na suprotnoj strani izuzetno loše brani „pik“ kao i rivalsku tranziciju što bi crno-beli morali da iskoriste.

Jaramaz: Znamo šta je ulog

Nikome nije potrebno košarkaško znanje Fila Džeksona u spoznaji da je Ognjen Jaramaz ove sezone ubedljivo najbolji košarkaš Partizana. Posle odlaska Gordića i Mekintajera, prinuđen je da češće pokriva poziciju jedinice i organizuje igru jer Džoš Perkins sigurno nije u stanju da to sam čini.

„Znamo šta je ulog u ovoj utakmici i znamo šta moramo da uradimo ukoliko želimo da se plasiramo u plej-of. Neće biti lako, Lokomotiva je odlična ekipa, što su pokazali i u Krasnodaru. U odnosu na sastav od pre sedam dana stigli su Gordon i Vilijams Gos pa će biti još jači. Ipak, verujem da uz dobru, koncentrisanu igru možemo do pobede“, optimista je Jaramaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari